play

”Olosuhteisiin nähden meillä menee hyvin” - Johanna Sissonen on Ilomantsin Yrittäjien uusi puheenjohtaja

Johanna Sissonen (oik.) sai, omien sanojensa mukaan, hyvässä kunnossa olevan yhdstyksen väistyneeltä puheenjohtalta Suvi Hassiselta (vas.)

Johanna Sissonen (oik.) sai, omien sanojensa mukaan, hyvässä kunnossa olevan yhdstyksen väistyneeltä puheenjohtalta Suvi Hassiselta (vas.) Kuva: Arto Väänänen; STC Tuotanto Oy

Jyrki Pönkkä

Ilomantsin Yrittäjät ovat järjestäytyneet uudelleen.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudelle Hausmates Oy:n yrittäjä Johanna Sissonen. Sissonen on toiminut yrittäjänä Ilomantsissa noin 10 vuotta.

Hallituksen muodostaa: Arto Väänänen (sihteeri), Tiina Savinainen (talousvastaava), Eero Tuomisto, Esa Haaranen, Hannu Urjanheimo, Jarkko Surakka ja Lassi Puruskainen.

Kuinka Ilomantsin yrittäjäkentällä tällä hetkellä menee?

– Valtakunnallisiin olosuhteisiin nähden meillä menee hyvin, Sissonen kiteyttää.

Suomen haastava taloudellinen tilanne heijastuu myös Ilomantsiin ja alueen yrityksiin.

– Kyllä esimerkiksi viimeaikaisilla laajoilla lakoilla on vaikutuksia myös tänne.

Uutta kohti

– Olemme lähteneet yrittäjien hallituksessa liikkeelle siitä, että saisimme säilytettyä ja kehitettyä paikallista elinvoimaa. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kannustamme ja osaltamme tuemme sitä, että paikallisilla tuotteilla ja palveluilla olisi mahdollisimman paljon kysyntää Ilomantsissa.

Sissonen peräänkuuluttaa myös yhteistyön tärkeyttä muun muassa muiden yhdistyksien, omien sisarjärjestöjen ja erityisesti kunnan kanssa.

– Yhteistyö toimii Ilomantsin kunnan kanssa todella hyvin. Kunta on ottanut ja ottaa yrittäjät erittäin hyvin vastaan. Erityismaininnan ansaitsee myös hyvä yhteistyö Business Joensuun sekä paikallisen matkailuyhdistyksen kanssa, Sissonen suitsuttaa yhteistyökumppaneita.

Yrittäjäyhdistyksen kuluva vuosi koostuu tutuista tapahtumista, mutta jotain uuttakin on luvassa.

– Tänäkin vuonna yhdistys on näkyvimmin esillä yhdistyksen joulumyyjäisten järjestäjänä, diakoniakeräyksessä ja Kuutamolla-tapahtumassa. Toki myös vuotuinen yrittäjäjuhla on yhdistykselle iso ponnistus, Sissonen listaa.

Erityisesti Sissonen korostaa kunnan kanssa tehtävää yhteistyötä, jota tullaan uuden puheenjohtajan mukaan lisäämään ja tiivistämään entisestään.

– Myös Potkua Pogostalle -hankkeessa olemme yhdistyksenä mukana, Sissonen lisää.

Ilomantsin yrittäjäyhdistyksessä on tällä hetkellä 94 jäsenyritystä. Jäsenyritysten määrä on ollut viime vuosina laskusuuntainen.

– Tähän vaikuttavat varmasti valtakunnallinen tilanne sekä myös Ilomantsin toimintaympäristö, lähinnä maantieteellisesti, Sissonen luonnehtii.

Tuore puheenjohtaja korostaa kuitenkin, että Ilomantsi voisi profiloitua niin sanotusti asiantuntijatyöntekijöiden houkuttelemiseen.

– Ilomantsissa olevat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat hyvin asiantuntijatyöskentelyn, jos kyseessä on, esimerkiksi vaikka yhden hengen yritys, jonka toiminta ei ole niinkään paikkaan, vaan tietoliikenneyhteyksiin sitovaa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta