play

Tuupovaarassa keskustellaan biosfäärialueen statuksen hyödyntämisestä käytännössä

Tuupovaarassa keskustellaan perjantaina biosfäärialueeseen kuulumisen tarjoamista mahdollisuuksista käytännön tasolla. Luontomatkailu on kauan ollut biosfäärialuetoiminnan painopistealue, mutta uusiakin avauksia keskustelussa kaivataan. Paimenpojan polun varrella Vekaruskosken kuohuissa kohtaavat luonto ja ihminen luontomatkailun merkeissä.

Tuupovaarassa keskustellaan perjantaina biosfäärialueeseen kuulumisen tarjoamista mahdollisuuksista käytännön tasolla. Luontomatkailu on kauan ollut biosfäärialuetoiminnan painopistealue, mutta uusiakin avauksia keskustelussa kaivataan. Paimenpojan polun varrella Vekaruskosken kuohuissa kohtaavat luonto ja ihminen luontomatkailun merkeissä. Kuva: Sirpa Sutinen

Sirpa Sutinen

Huomenna perjantaina kokoonnutaan Tuupovaaran Ullakon olohuoneeseen puhumaan asiasta, joka on yhtä aikaa maailmanlaajuinen ja konkreettisesti kiinni tuupovaaralaisessa ruohonjuuressa. Tuupovaaran alueella on kunnia, Ilomantsin ja Lieksan rinnalla, kuulua osana Pohjois-Karjalan biosfäärialueeseen, joka on osa Unescon eli Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön Ihminen ja luonto -ohjelmaa.