play

Runnotaanko keskitetty kuntamalli väkisin läpi - "Joku ihme juttu tässä on takana, sillä ei tässä ole mitään järkeä"

Nykyinen sopimusperusteinen sako- ja umpikaivolietteiden jätteen kuljetus on voimassa siihen saakka, kunnes korkein hallinto-oikeus on tehnyt päätöksen ja käsitellyt yrittäjien jättämän valituslupahakemuksen liittyen keskittämiseen ja niin sanottuun kuntamalliin.

Nykyinen sopimusperusteinen sako- ja umpikaivolietteiden jätteen kuljetus on voimassa siihen saakka, kunnes korkein hallinto-oikeus on tehnyt päätöksen ja käsitellyt yrittäjien jättämän valituslupahakemuksen liittyen keskittämiseen ja niin sanottuun kuntamalliin. Kuva: Jyrki Pönkkä

Jyrki Pönkkä

Joensuun alueellinen jätelautakunta teki päätöksen, jolle ei tunnu löytyvän selkeitä perusteita. Jätelautakunta päätti helmikuussa 2022, että Ilomantsin, Joensuun, Kontiolahden, Liperin sekä Polvijärven sako- ja umpikaivolietteiden jätteenkeräyksessä ja kuljetuksessa siirrytään keskitettyyn, niin sanottuun, kuntamalliin. Lietteiden keräämisestä ja kuljetuksesta vastaisi keskitetyssä mallissa Puhas Oy. Käytännössä keskittäminen ajaa paikalliset pienyrittäjät ahtaalle. Siirtymä tapahtuisi vaiheittain 1.1.2023 – 30.6.2024.