play

Pääkirjoitus: Huoli pois, Pogostan Sanomat jaetaan edelleen torstaisin

Jyrki Pönkkä

Kotitalouksiin on jaettu Ilomantsin, Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran alueilla Postin tiedote, jossa Posti kertoo 6.3.2023 voimaan tulevista muutoksista postin jakelussa.

Kiteytettynä päiväposti jaetaan meidän alueella jatkossa joka toinen arkipäivä. Muutoksia tulee myös varhaisjakeluun, joka jää käytännössä kokonaan pois. Käytännössä sanomalehdet jaetaan jatkossa päiväpostin yhteydessä.

Toimitukseen on kantautunut yhteydenottoja, että Pogostan Sanomia ei jaettaisi enää torstaisin. Tämä ei pidä paikkansa. Pogostan Sanomat jaetaan lehden levikkialueella, Ilomantsissa, Tuupovaarassa ja Kiihtelysvaarassa edelleen sen ilmestymispäivänä.

Postin tiedotteesta moni oli saanut sellaisen käsityksen, että näin ei jatkossa enää olisi. Pogostan Sanomat ilmestyy torstaina, ja myös tilaajamme saavat sen torstaina.

Tilaajat, jotka asuvat Ilomantsin, Tuupovaaran tai Kiihtelysvaaran ulkopuolella saavat lehden Postin meille antaman lausuman mukaan seuraavana arkipäivänä, eli perjantaina.

Postin jakelussa on ollut säännöllisesti yksittäisiä ongelmia. On tapauksia, joissa tilattu ja maksettu lehti on jäänyt saamatta. Pogostan Sanomilla ei ole, meidän tilaajia enempää, tietoa näistä syistä, miksi lehti on joissain tapauksissa jäänyt torstaina saapumatta. Lehden jakelusta vastaa Posti. Jos jakelussa ilmaantuu toistuvia ongelmia, niin yhteyttä kannattaa ottaa ehdottomasti Postin lisäksi myös lehden toimitukseen, jolloin myös me voimme osaltamme reagoida mahdollisiin häiriöihin.

Kun lehti on tilattu ja maksettu, niin silloin lehden täytyy myös tavoittaa tilaajansa. Tätä vaadimme tilaajien lailla myös me toimituksessa.

Pogostan Sanomien verkkosivuilta löytyvä näköislehti on luettavissa tästäkin edespäin jo aamuvarhain torstaina.

Pogostan Sanomien kädet ovat niin sanotusti sidotut Postin tekemien muutoksien edessä, joten lehtikin on tässä tilanteessa sopeutujan roolissa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta