play

Kiihtelysvaaran palvelupisteen näyttely tuo terveiset Inkerinmaalta ja muistuttaa inkeriläisten kohtalosta

Samuli Paulaharjun valokuvassa vuodelta 1911 on tanzut Kattilan Järvikoiskylässä. Inkerinsuomalaista kertova näyttely Kiihtelysvaaran palvelupisteellä on esillä toukokuun 26. päivään asti.

Samuli Paulaharjun valokuvassa vuodelta 1911 on tanzut Kattilan Järvikoiskylässä. Inkerinsuomalaista kertova näyttely Kiihtelysvaaran palvelupisteellä on esillä toukokuun 26. päivään asti. Kuva: Sirpa Sutinen

Sirpa Sutinen

Kiihtelysvaaran palvelupisteen aulassa voi toukokuun loppupuolelle tehdä erikoisen matkan yhtä aikaa rajan taakse ja menneeseen. Esillä on Samuli Paulaharjun valokuvia, joita hän otti parin kesäisen kuukauden aikana matkatessaan polkupyörällä tuhat kilometriä Inkerinmaalla vuonna 1911. Yli sadan vuoden takaisten kuvien rinnalla kulkee tämän vuosituhannen terveiset Inkeristä kuvien ja sanojen muodossa. Paulaharjun jalanjäljissä Inkerinmaalla ovat astelleet Aune Kämäräinen, Helena Miettinen ja Marja Karhula, jotka ovat Inkerin Kulttuuriseuran nimissä tallentaneet Inkerissä tapahtuneen muutoksen. Näyttely on pystytetty Nouse Inkeri ry:n nimissä.