play

Puruskainen-Saarelainen mielipidekirjoituksessaan: "Siun sote päättää sille kuulumattomista asioista"

Toimitus

Siun soten yhtymähallitus on käsitellyt kokouksessaan 10.10. asiakohtia, joissa käsitellään eron myöntämistä terveys-ja sairaanhoitopalvelujen johtajalle ja henkilöstöjohtajalle sekä virkojen auki julistamista. Kokouksessa hallituksen jäsen Pirhonen oli tehnyt kannatetun esityksen, että hyvinvointialueen hallituksen tulisi ensisijaisesti käsitellä uusien virkojen ja uusien johtoryhmän jäsenten valinnasta ja hausta ja ettei päätöstä tehtäisi vaan jäätäisiin odottamaan hyvinvointialueen linjauksia.

Miten on mahdollista, ettei näin toimittu, vaan hallitus hyväksyi toimitusjohtaja Pirskasen esityksen? Kyse ei ole epähuomiosta, sillä päätöksestä äänestettiin.

Silloin kun päätös tulee vaikuttamaan tulevaisuuteen tai on muuten merkittävä taloudellisilta vaikutuksiltaan, se pitäisi tuoda hyvinvointialueen päätettäväksi. Mielestäni olisi ollut vähintään kohtuullista, että hyvinvointialuejohtaja pääsisi vaikuttamaan merkittävimpien alaistensa valintaan.

Siun soten yhtymähallitus on toimivaltainen enää 55 arkipäivää ennen kuin siirrytään hyvinvointialueelle.

Hakuprosessi kestänee kuitenkin ensi vuoden puolelle, joten se olisi kuulunut yksiselitteisesti hyvinvointialueen hallitukselle kokonaisuudessaan eteenpäin vietäväksi.

Anna Puruskainen-Saarelainen

Hyvinvointialueen hallituksen jäsen

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta