play

Kuva: Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys

Kansalaiskeräys Karhufestivaalin turvaamiseksi – osallistua voi haluamallaan summalla

Riitta Ryynänen, Karhufestivaalit

Ilomantsin Karhufestivaali on yleisön suuri suosikki, ja kymmenen vuoden aikana se on kerännyt oheistapahtumineen enimmillään noin 10 000 hengen katsojajoukon.

Nyt yleisöllä on mahdollisuus osoittaa kannatuksensa ja tukea tapahtumaa osallistumalla Karhufestivaalin kansalaiskeräykseen – haluamallaan summalla.

Karhufestivaali on Ilomantsille tärkeä

Karhufestivaalin moottorisahaveiston järjestämisestä vastaa Ilomantsissa toimiva Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys, joka on voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys. Sen puheenjohtaja Taisto Volotinen kertoo, että rahankeräyslupaa haettiin festivaalin avuksi kuluvan vuoden kuluihin ja myös jatkuvuuden turvaamiseksi. Lupa saatiin poliisin myöntämänä nyt keväällä 2024.

”Karhufestivaali on Ilomantsille tärkeä ja tuo tänne yleisön mukana ihan riihikuivaa rahaa. Yritämme yhdistyksessä turvata festivaalin jatkuvuuden, mutta tarvitsemme siihen kaikkien apua. Kansalaiskeräykseen voi osallistua sillä summalla, jolla haluaa ja johon kykenee, isolla tai pienellä”, Volotinen kertoo.

Festivaalin veistoon vapaa pääsy

Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys katsoo, että kansalaiskeräykseen osallistuminen toimii ikään kuin vapaehtoisena pääsymaksuna Karhufestivaalille. Festivaalin veistoahan on päässyt ilmaiseksi seuraamaan aivan alusta asti eli vuodesta 2014 lähtien.

”Suunnitelmissa ei ole tätä käytäntöä ainakaan toistaiseksi muuttaa, sillä rajaamattomalla tapahtuma-alueella pääsymaksullisuutta olisi hankala toteuttaa ja valvoa. Siksi tähtäämme vapaaehtoisuuteen ja toivomme mahdollisimman monien ihmisten, niin ilomantsilaisten kuin muidenkin, tulevan mukaan”, Volotinen sanoo.

Karhuinen postikortti kertoo keräyksestä

Kansalaiskeräyksen vauhdittamiseksi Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys on teettänyt asiasta kertovan postikortin, ja sitä jaetaan ihmisille kesällä Ilomantsin tapahtumissa ja itse Karhufestivaalin aikaan.

”Postikortissa on kuvia hienoista karhupatsaista, eli se toimii mukavana tervehdyksenä. Kortin lähettämällä voi vinkata ystävilleen ja tutuilleen, että elokuussa olisi mainio aika tulla Ilomantsiin ja Karhufestivaalille”, Taisto Volotinen sanoo.

Karhufestivaalin kansalaiskeräyksen tilinumero on FI07 5072 0520 1142 59, OKOYFIHH.

Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistykselle poliisin myöntämä rahankeräysluvan tunnus on RA/2024/482.