play

Villiruoka on villitys – Villiruokafestari täytti vatsoja ja vastasi tiedonnälkää

Mikkelistä tullut Risto Hintikainen maisteli paikan päällä villisianmakkarraa.

Mikkelistä tullut Risto Hintikainen maisteli paikan päällä villisianmakkarraa. Kuva: Petri Uusitalo

Petri Uusitalo

Karhufestivaaleilla ihmisten vatsoja täytti perinteiseen tapaan Villiruokafestareiden monipuolinen ruokatarjonta. Villiruoka, eli suoraan luonnosta kerätty ja viljelemätön ruoka, kiinnosti selkeästi ihmisiä. Tarjontaa oli suomalaisesta järvikalasta mitä erikoisempiin villikasvien ja yrttien sekoituksiin niin juomissa, kuin muissakin ruuissa. Villiruuasta on tullut yhä suositumpaa, vaikka se onkin ollut jo pitkään osa Suomalaista keittiötä. Karussa pohjolassa osa kaloreista on kuitenkin aina hankittu metsistä tai järvistä, missä villiruokakin asustaa.