play

Joulupuun kautta joululahja paikallisesti vähävaraiselle lapselle tai nuorelle

Joulupuusta voi hakea lapun, jossa näkyy, mitä lapsi haluaa joululahjaksi. Lahjan ostettua sen voi palauttaa mukana oleviin keräyskohteisiin, joita Ilomantsissa on neljä. Mukaan paketin päälle lappu, josta näkyy kenelle se on osoitettu.

Joulupuusta voi hakea lapun, jossa näkyy, mitä lapsi haluaa joululahjaksi. Lahjan ostettua sen voi palauttaa mukana oleviin keräyskohteisiin, joita Ilomantsissa on neljä. Mukaan paketin päälle lappu, josta näkyy kenelle se on osoitettu. Kuva: Mervi Nevalainen

Mervi Nevalainen

Joulu on tärkeä juhla lähes kaikille, varsinkin lapsille. Kaikilla perheillä ei valitettavasti ole taloudellisia mahdollisuuksia hankkia lapsille joululahjoja. Joulu onkin aika, jolloin perheiden eriarvoisuus korostuu.

Parinkymmenen vuoden ajan Joulupuu ry on järjestänyt Joulupuu-keräyksen, joka välittää joululahjoja sosiaalisin perustein. Lahjanantaja voi ostaa lahjan, ja osoittaa sen tietyn ikäiselle saajalle. Lahjapuusta voi käydä hakemassa lapsen jättämän toiveen, millaista lahjaa hän kaipaa. Lahjan arvoksi Joulupuu yhdistys suosittaa 20 – 50 euroa.

Ilomantsissa Joulupuu-keräys toteutetaan nyt kolmatta kertaa. Mukana siinä ovat evankelisluterilainen seurakunta, ortodoksinen kappeliseurakunta sekä Siun sote/Ilomantsin varhainen tuki ja lastensuojelu, joiden kautta lapsille osoitetut lahjat menevät perille. 4H Ilomantsi/Ekokeskus Käpälässä ja Mantsin Kehyksessä ovat puut, joista voi noutaa lahjatoiveen. Lapselle tai nuorelle osoitetun joululahjan voi viedä myös K-market Ilomantsissa ja Pogostan Sanomissa oleviin keräyspisteisiin. Lahjat on hyvä toimittaa kohteisiin joulukuun puoliväliin mennessä. Täällä kerätyt lahjoitukset toimitetaan paikallisille lapsille ja nuorille.

– Myös lahjakortteja otetaan vastaan, vinkkaa Joulupuu-keräyksen Ilomantsissa organisoiva Tarja Tuupanen 4H-yhdistyksestä.

Tuupanen totesi, että 4H Ilomantsi/Ekokeskus Käpälä haluaa olla mukana hyvän asian toiminnassa.

– Ollaan keskeisellä paikalla ja ihmisiä käy tässä paljon, niin ehdottomasti halutaan olla toiminnassa mukana.

Käyttämätöntä pakettiin

Järjestäjät muistuttavat, että lahjoitetun tuotteen tulee olla käyttämätön. Lahjakuoriin ei tule laittaa käteistä rahaa.

– Perheiden eriarvoisuus on kasvussa ja lahjoja Joulupuu-keräykseen tarvitaan vuosi vuodelta enemmän. Paitsi lahjansaajille, keräys on tärkeä osa joulua myös lahjoittajille. Keräykseen osallistuminen lisää yhteisöllisyyden ja merkityksellisyyden tunnetta lahjoittajien sydämissä ja toimii hyvänä keinona yrityksille toimia vastuullisesti ja antaa takaisin yhteiskunnalle. Keräykseen voivat osallistua niin yksityishenkilöt kuin organisaatiotkin lahjoittajina, ilmenee Joulupuu yhdistyksen Internetti-sivustolla.

Myös lahjakortteja otetaan vastaan.
Tarja Tuupanen

Vuonna 2021 Joulupuu keräsi valtakunnallisesti 55 601 joululahjaa.

Evankelisluterilaisen seurakunnan diakonissa Suvi Remes muistuttaa, että joulun aikaan myös vanhukset ilahtuvat paketeista.

– Jaamme ikäihmisille lahjoituksina saatuja villasukkia joulupuurotapahtumassa, joka on joulukuun 14. päivä. Villasukkia voi tuoda tätä ennen diakoniatoimistoon seurakuntatalolle, vinkkaa Suvi Remes.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta