play

Tuupovaarassa eri ikäiset asukkaat ovat menettämässä kokoontumis- ja harrastuspaikkansa

Joensuun kaupunki haluaa luopua Tuupovaaran nuorisotalosta. Jos talo myydään, menettävät harrastustilansa alueen nuorten lisäksi paikalliset Eläkkeensaajien yhdistys, Joensuun Setlementtiyhdistys sekä kansalaisopiston kuusi tanssiryhmää ja pilatesryhmä. Myös Tuupovaaran urheilijoiden mahdollisuudet käyttää talon tiloja kisoissaan loppuisivat.

Joensuun kaupunki haluaa luopua Tuupovaaran nuorisotalosta. Jos talo myydään, menettävät harrastustilansa alueen nuorten lisäksi paikalliset Eläkkeensaajien yhdistys, Joensuun Setlementtiyhdistys sekä kansalaisopiston kuusi tanssiryhmää ja pilatesryhmä. Myös Tuupovaaran urheilijoiden mahdollisuudet käyttää talon tiloja kisoissaan loppuisivat. Kuva: Sirpa Sutinen

Sirpa Sutinen

Joensuun kaupungin järjestämässä Tuupovaaran asukasillassa käytiin viime keskiviikkona tunteita kuohuttava keskustelu. Aiheena oli Tuupovaaran nuorisotalon kohtalo osana kaupungin mittavia säästötavoitteita. Nuorisotalo on mukana omistajaohjausjaoston kaupungille tarpeettomien kiinteistöjen myytävien listalla. Perusteluna myyntiaikeelle on, ettei kaupungilla ole talossa omaa toimintaa. Huoneistoalaksi on nuorisotalolle myyntilistassa kirjattu 261 neliötä. Tilava-varausjärjestelmässä tilan kooksi kerrotaan 626 neliötä. Talon ylläpidon vuosittaiset kustannukset ovat listan mukaan noin 18 000 euroa.