Julkaistu    |  Päivitetty 
Leila Virnes

Ilomantsi on Suomen kolmanneksi paras ja maakunnan paras yrittäjäkunta

Kivialan yrittäjä Harri Kastinen on samoilla linjoilla muihin yrityskyselyyn vastanneiden ilomantsilaisyrittäjien kanssa: kunnan tekemällä elinkeinopolitiikalla pyyhkii hyvin. Leila Virnes Kivialan yrittäjä Harri Kastinen on samoilla linjoilla muihin yrityskyselyyn vastanneiden ilomantsilaisyrittäjien kanssa: kunnan tekemällä elinkeinopolitiikalla pyyhkii hyvin.

Kahdesti maakunnan yrittäjyyskunnaksi valittu Ilomantsi on uusimmankin Suomen Yrittäjien jäsenkunnastaan tekemän mittauksen mukaan maakunnan paras yrittäjäkunta.

Valtakunnallisessakin mittauksessa Ilomantsin ohi ajavat vain Keitele Savosta ja Muurame Keski-Suomesta.

Kunnanjohtaja Markku Lappalainen on tyytyväinen tulokseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Hyvällä mielellä tällaisia lukee. Tulokset kertovat siitä, että luottamus kunnan ja yrittäjien kesken toimii. Ja samallahan tässä arvioidaan Josekin toimintaa kunnissa ja tulos kertoo, että meillä on kunnassa ja Josekissa väkeä, joka oikeasti osaa auttaa yrittäjiä, arvioi hän.

Erityisen ilahduttavana Lappalainen pitää sitä, että myönteistä palautetta on kyselyssä antanut taho, jonka kanssa tehdään tiiviisti yhteistyötä.

– Se on kentältä, omien joukoista tulevaa palautetta ja kertoo, että esimerkiksi koulutukseen laitetut panostukset ovat tuottaneet tulosta.

Paras kaikessa

Kunnanjohtaja on hieman yllättynytkin siitä, Ilomantsi oli tällä kertaa maakunnan paras kaikilla mittariston osa-alueista: myös viestinnässä ja tiedottamisessa.

– Edellisellä kerralla tuloksemme oli vasta toiseksi paras, nyt olimme selvästi paras. Yrittäjien näkökulmasta tiedottamisen lisääminen ja tehostaminen on siis tuottanut tulosta.

Myös kunnan hankintapolitiikkaa yrittäjät arvioivat tällä kertaa jopa maakunnan parhaaksi: edellismittauksessa Ilomantsi oli maakunnan  huonoin. Parannusta on siis tapahtunut paljon ja selvästi.

– Hallintokunnille on entistäkin painokkaammin korostettu, että ne hankinnat, mitä voi, on tehtävä täältä. Samaan aikaan yrittäjiä on koulutettu käyttämään sähköisiä hankintajärjestelmiä ja pienhankintaportaalia  ja se näkyy nyt näissä tuloksissa, Lappalainen arvioi.

Yleisarvosana 8+

Maakunnan kunnista vain Ilomantsin yleisarvosana nousi yli kahdeksikon, se oli 8,3. Ilomantsin yleisarvosana oli maakunnan paras viimeksi vuoden 2014 mittauksessa, mutta nyt arvosana nousi yli kahdeksan: edelliskerralla se oli tasan kahdeksan.

Valtakunnallisessa mittauksessa Ilomantsin ohi menneiden Keiteleen yleisarvosana oli 8,6 ja Muuramen 8,5.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön kehittymisestä.

Elinkeinopoliittinen mittaristokysely toteutettiin nyt seitsemättä kertaa.

 

Kysely: Ilomantsin tulokset

Elinkeinopolitiikka ja resurssit 8,5 (8,3 vuonna 2014)

Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys 8,1 (7,6)

Kunnan viestintä ja tiedottaminen 8,2 (7,5)

Koulutus ja osaaminen 7,8 (7,0)

Kunnan hankintapolitiikka 7,9 (6,1)

Kuntapalvelut ja infrastruktuuri 8,5 (8,1)

Seudullisen kehittämisyhtiön tai vastaavan toiminta 8,5 (7,9)

Kommentoi

Hae sivuilta