Julkaistu    |  Päivitetty 
Leila Virnes

Kiertoliittymän ulkoasuun halutaan jotain Ilomantsille ominaista

Ilomantsin liikenneturvatyöryhmä on tullut siihen tulokseen, että Pogostantien ja Kalevalantien kiertoliittymä kaipaa uutta ilmettä. Leila Virnes Ilomantsin liikenneturvatyöryhmä on tullut siihen tulokseen, että Pogostantien ja Kalevalantien kiertoliittymä kaipaa uutta ilmettä.

Ilomantsin liikennetyöryhmä haastaa kaikki kiinnostuneet suunnittelemaan uutta ilmettä Ilomantsin kirkonkylän kiertoliittymiin.

Ensisijaisesti on tarkoitus uusia Pogostantien liittymän ilmettä, eli kohentaa Ilomantsin ”pääsisäänkäynnin” ulkoasua, mutta mahdollisuuksien mukaan samalla kertaa jatketaan ulkoasu-uudistusta Kalevalantielle ja myös Mantsintien kiertoliittymään.

– Pogostantien kiertoliittymästä on tullut jonkin verran palautetta, että siinä kasvit peittävät näkyvyyttä. Siitä on nyt osa kasveista poistettu, mutta voisi siinä olla jotain muutakin, miettii kunnanjohtaja Markku Lappalainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kunta on nyt käynnistämässä kaikille avointa kilpailua, johon odotetaan ideoita kiertoliittymän uudeksi ulkoasuksi.

– Sen pitäisi olla jotain Ilomantsille ominaista, voisi siinä olla joku kuvakin, mutta sen tulisi olla myös liikenneturvallinen, eikä siinä saa olla mainosta, hahmottelee Lappalainen.

Kiviehdotus kariutui

Kilpailu ei ole Ilomantsissa ensimmäinen laatuaan, Kalevalantien remontin valmistuttua 2000-luvun alussa järjestettiin vastaavanlainen kilpailu kiertoliittymien ilmeen ideoimiseksi. Tuolloin voitti idän ja lännen kohtaamista symboloinut kivipaasi-monumentti. Ma. tekninen johtaja Veijo Kurki muistaa toteutuksen kariutuneen rahaan.

– Kesäkukkiakin kiertoliittymissä on koetettu kasvattaa huonolla menestyksellä, muistelee Kurki.

Lappalainen korostaa, että nyt kilpailussa löytyvän idean toteutuksesta päättävät yhdessä Ilomantsin kunnan liikenneturvallisuustyöryhmä ja Pohjois-Karjalan ely-keskus.

Kilpailuaikaa on kesäkuun loppuun saakka, ehdotukset voi toimittaa kuntaan. Kilpailun parhaita palkitaan.

Tarkempia tietoja kilpailusta matkailunumerossa 2. kesäkuuta.

Kommentoi

Hae sivuilta