Julkaistu 
Jyrki Pönkkä

Pääkirjoitus: Suurien tapahtumien kuukausi

Elokuu tuo mukanaan kaksi Ilomantsin keihäänkärkeä.

Elokuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä Blueberry Hill Festival ja kuukauden keskivaiheilla järjestettävät Karhufestarit vievät Ilomantsia maankartalle, niin kuin kuuluukin.
BBHF ja Karhufestarit luovat koko kunnalle suurta näkyvyyttä. Tapahtumat nostavat kunnan profiilia, ja mikä tärkeintä, nämä tapahtumat tuovat toivottavasti tänäkin vuonna näille kulmille massoittain ihmisiä.
Tapahtumat, jos mitkä, nostavat positiivisesti kunnan näkyvyyttä. On selvää, että tämän kokoluokan tapahtumat eivät pyöri vain paikallisten osallistujien voimin, vaan toistuakseen tapahtumat tarvitsevat väkeä myös kuntarajojen ulkopuolelta. Tapahtumat luovat sellaista liikettä, jota Ilomantsin kuntakin tarvitsee. Tapahtumat luovat kunnasta myös aktiivisen - tekevän - kuvan.
Tapahtumien markkinointi on avainasemassa, kun puhumme niiden tunnettuuden lisäämisestä. Pogostan Sanomissa pyrimme osaltamme luomaan tapahtumille näkyvyyttä, joista yhtenä esimerkkinä toimii ensi viikolla ilmestyvä Karhufestari-liite. Tapahtumia nostetaan esille tietenkin myös journalismin keinoin, ja luonnollisesti myös muita tapahtumia, näiden kahden lisäksi.
Nämä kaksi tapahtumaa toimivat hyvänä esimerkkinä sille, mitä kunnon markkinoinnilla ja viestinnällä saadaan aikaan. Olisiko näistä otettavissa eväitä koko kunnan markkinointiin? Nostetaan omaa häntäämme, koska kukaan muu ei tule sitä tekemään puolestamme. Kerrotaan näkyvästi ja kuuluvasti, millainen paikka Ilomantsi on, ja miksi meidät kannattaisi ottaa se huomioon tulevaisuutta suunniteltaessa.
Jos olemme hiljaa ja paikallamme, niin harvemmin kukaan silloin vieraaksemme eksyy. Tapahtuma ilman markkinointia tuskin kerää puoleensa vieraita massoittain, kuten ei varmasti kerää kuntakaan asukkaita, jos olemme vain tekemättä mitään.
Meillä on monta hyvää syytä röyhistää rintaamme, nostaa ryhtiämme, ja antaa kaikkien kuulla, miksi tänne kannattaa saapua, ja miksi tänne kannattaa jäädä.
Elinvoimainen tulevaisuus tarvitsee uusia ja raikkaita ideoita, ja mikä tärkeintä, näiden ideoiden toteuttamista ja laittamista käytäntöön.

Herättikö ajatuksia?

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta