Julkaistu    |  Päivitetty 
Jyrki Pönkkä

Tiedätkö kuinka viherkatto tehdään - Nyt olisi mahdollisuus oppia

Vuonna 1884 Heinävaarassa rakennettu luhtiaitta on siirretty kesän aikana Hietajärven rantamaisemista Kiihtelysvaaran kirkonkylälle kotiseutumuseon naapuriksi. Nyt luhtiaitta saa MSL:n hankkeena maakunnassa varsin harvinaisen katteen - elävän viherkaton 5.-6. elokuuta.. Kuva: Sirpa Sutinen Vuonna 1884 Heinävaarassa rakennettu luhtiaitta on siirretty kesän aikana Hietajärven rantamaisemista Kiihtelysvaaran kirkonkylälle kotiseutumuseon naapuriksi. Nyt luhtiaitta saa MSL:n hankkeena maakunnassa varsin harvinaisen katteen - elävän viherkaton 5.-6. elokuuta..

Kiihtelysvaaran kirkonkylälle kotiseutumuseolle on siirretty kesän aikana vanha luhtiaitta.

Aitta saa viherkaton, kun elokuun ensimmäisellä viikolla luhtiaitalla Kiihtelysvaaran keskustassa pidetään viherkattokurssi.

Kurssipäivien aikana käydään läpi, mitä viherkattoa tehdessä tulee huomioida, ja kuinka katto rakentuu. Niitykaton tekoon opastaa kiteeläinen Petri Karjalainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kurssipäivät ovat osallistujille maksuttomia.

 - Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan ja oppimaan kuinka viherkatto tehdään. Koulutuspäiville osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen, Maaseudun Sivistysliiton tiedotteessa kerrotaan.

Viherkattokurssin ja tilaisuuden järjestää Yhteinen ympäristö - elinvoimaa ympäristöstä -hanke yhdessä Kiihtelysvaara Seuran kanssa.

Yhteinen ympäristö - elinvoimaa ympäristöstä -hanke on Maaseudun Sivistysliiton ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten/ProAgria Itä-Suomen yhteishanke, ja se kehittää ympäristönhoitoon liittyvää yrittäjyyttä ja palveluntarjontaa Pohjois-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta