Julkaistu 
Riitta Ryynänen

Blueberry Hill Festival – jazzia ja bluesia jälleen Parppeilla

Tea´s Half Acoustic -kokoonpanossa on enimmillään jopa kymmenen soittajaa. Kuva: Ulla Korjala/Studio Ullakko Tea´s Half Acoustic -kokoonpanossa on enimmillään jopa kymmenen soittajaa.

Jazzin ja bluesin viikonloppu Blueberry Hill Festival pidetään jälleen Ilomantsin Parppeinvaaralla 5. – 6. elokuuta.

Mukana on myös ilomantsilaisvirityksiä, sillä Tea´s Half Acoustic -kollektiivin Tea Salolla sekä Odd Brew -fuusioyhtyeen Santeri Kaipiaisella on ollut sukuyhteyksiä paikkakunnalle.
– Äitini asui miehensä kanssa pitkään Ilomantsissa, ja sitä kautta sain jo muutama vuosi sitten tietää, että täällä on juurimusiikin, jazzin ja bluesin festari. Ajattelin, että olisi hienoa tulla Blueberry Hill Festivaliin esiintymään. Kun bändimme kehittyi ja teimme levynkin vuonna 2021, otin yhteyttä Arto Liimattaan, kertoo Tea Salo.
Ilomantsin estradit ovat Tea Salolle tuttuja kyllä jo entuudestaan, sillä viime vuonna hän esiintyi miehensä Petri Salon kanssa duona Pikku Prihan tapahtumassa.
Enimmillään Tea´s Half Acoustic -kokoonpanossa on jopa kymmenen soittajaa.
– Tänä kesänä keikkailemme ympäri Suomea, Salo sanoo.
BBHF:n kannatusyhdistyksen Arto Liimatta korostaa, että bändivalinnoilla on luotu molempiin iltoihin selkeä draamankaari. Perjantain jazzilta päättyy hienoihin vanhoihin jazzstandardeihin Elina Kardénin ja Tomi Kettunen Trion voimin.
Lauantain bluespläjäyksessä ulkomaista väriä tuo Tad Robinson Band.
– Viime vuonna totesimme, että Parppeinvaara on musiikkifestivaalillemme todella hyvä paikka. Asiat rullasivat, ja meillä oli hyvä yhteistyö Parppeinpirtin ja mäen muiden toimijoiden kanssa, Liimatta kertoo ja jatkaa:
–  Päätimme jo tuolloin, että pidämme festivaalin Parppeilla uudestaan, entistä ehompana.
Alueelle tulee festivaaliväelle kaksi isoa telttaa sekä räsymattoja rinteeseen musankuuntelupötköttelyä varten.
Blueberry Hill -festaribussi kulkee jälleen molempina iltoina Joensuusta Ilomantsiin ja takaisin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta