Julkaistu 
Jyrki Pönkkä

Mitä kuuluu Keskijärvi-Röksän kyläyhdistykselle?

Keskijärvi-Röksän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Timo Posti kokee, että Ylinen-järven ympäristö olisi potentiaalinen paikka retkeilyreitille. Kuva: Jyrki Pönkkä Keskijärvi-Röksän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Timo Posti kokee, että Ylinen-järven ympäristö olisi potentiaalinen paikka retkeilyreitille.

Keskijärvi-Röksän -kyläyhdistyksen puheenjohtaja näkee kylien tulevalle toiminnalle monia mahdollisuuksia.

Keskijärvi-Röksän -kyläyhdistyksen yksi suurimmista aikaansaannoksista on varmasti kylätalon remontointi nykyiseen tilaansa. Kyläyhdistyksellä on puitteet kunnossa, mutta mikä tärkeintä, kyläyhdistys näkee, että myös erilaiselle toiminnalle on paljon mahdollisuuksia.
– Pelkästään jo Keskijärven kylän historia on sellainen, minkä ympärille voisi rakentaa paljon. Meillä on ajan saatossa valmistettu kenkiä Venäjän tsaarille, meillä on ollut laajaa meijeritoimintaa, ja mikä arvokkainta, meillä on täällä pitkän historian omaavia tarinoita, jotka vain odottavat kaivajaa ja kertojaa, Keskijärvi-Röksän -kyläyhdistyksen puheenjohtaja Timo Posti listaa.
Posti kokee, että esimerkiksi retkeilyreitistön perustaminen Ylisen ympärille sekä Hiidenvaaran retkeilyreitin ja sen harjalla olevan näköalapaikan parantaminen voisivat olla kylän vetonauloja niin paikallisille kuin myös muualta tuleville.
– Kylätalon puitteet mahdollistavat paljon. Tilat taipuvat näyttelytiloiksi, elokuvien esittämiseen ja monen erilaisen tilaisuuden järjestämiseen, Posti heittää ajatuksia ilmaan.
Posti kokee, että seudun eri yhdistyksien ei tulisi vetää köyttä eripäistä, vaan suunnitella yhdessä, ja olla iloinen, jos jokin alueen yhdistys saa onnistumisia ja näkyvyyttä.
– Kylien välillä ei pitäisi olla enää tänä päivänä kateutta. Samalla asialla olemme kaikki, Posti kiteyttää.
Moni kyläyhdistys on joutunut elämään hiljaiseloa koronavuosien ajan, Näin on ollut myös Keskijärvellä ja Röksässä.
– Kyllä meidänkin toimintamme on ollut miltei täysin hiljentynyttä koronavuosien ajan. Täällä me kuitenkin olemme edelleen  ja toimintaa järjestetään nyt ja jatkossakin, Posti huomauttaa.
Monen kyläyhdistyksen haasteena on saada toimijoita riveihinsä, tämän saman haasteen äärellä ollaan myös Keskijärvellä ja Röksässä. Posti korostaakin, että kyläyhdistykseen voi tulla mukaan ilman, että tarvitsee tuntea mitään stressiä toimintaan osallistumisesta.
– Mukanaolo voi olla pientä tai suurta, ilman minkäänlaista painetta, Posti painottaa.
Monelta kylältä meidänkin seuduiltamme löytyy lukuisia tyhjillään olevia rakennuksia, joiden nykyinen rooli on pystyyn lahoaminen.
Posti kokee, että näitä kiinteistöjä olisi tärkeä kartoittaa, sillä niillä voisi olla paljon käyttöä kyläläisten yhteistä hyvää ajatellen, kulttuurihistoriallista merkitystä unohtamatta.
On valitettavan selvää, että kylille ei saa ulkopuolelta mitään pyytämättä tai esittämättä.
Kyläläisten aktiivisuudella onkin suuri merkitys kylän toimintoja kehitettäessä.
– Iso osa on kiinni meistä kyläläistä itsestämme, kylästä riippumatta, ja meidän aktiivisuudestamme kehittää kyliämme ja niiden mahdollisuuksia, Posti kiteyttää.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta