Julkaistu 
Jyrki Pönkkä

Ilomantsin ääniharava keräsi miltei 25 prosenttia kaikista kunnassa annetuista äänistä - "Oli se järkytys, mutta ehdottomasti positiivinen sellainen"

Anna Puruskainen-Saarelainen, Hannu Urjanheimo ja Sirpa Piipponen nousivat Pohjois-Karjalan aluevaltuustoon. Anna Puruskainen-Saarelainen, Hannu Urjanheimo ja Sirpa Piipponen nousivat Pohjois-Karjalan aluevaltuustoon.

Ilomantsin äänestysalueen selkeä ääniharava Anna Puruskainen-Saarelainen (sd.) keräsi aluevaaleissa miltei 25 prosenttia kaikista kunnassa annetuista äänistä.

Puruskainen-Saarelainen keräsi Ilomantsista 414 ääntä ja koko maakunnasta 510 ääntä.

Istuvalle kunnanhallituksen puheenjohtajalle äänisaalis oli järkytys.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Oli se järkytys, mutta ehdottomasti positiivinen sellainen, Puruskainen-Saarelainen naurahtaa.

Sote-alalla työskentelevä Puruskainen-Saarelainen on tyytyväinen valitun aluevaltuuston kokoonpanoon.

- Valtuusto vaikuttaa minusta hyvältä. Sieltä löytyy paljon sote-alan osaamista, mutta myös kokemusta politiikasta ja taloudesta. Vaalien tuloksissa näkyy selvästi, että ihmiset ovat halunneet muutosta aiempaan.

Ilomantsi sai kolme paikkaa hyvinvointialueen valtuustosta.

- Tämä oli yli odotusten, että saimme näin monta paikkaa. Lähtökohtaisesti ajattelin, että on hyvä, jos saamme edes yhden, mutta kolme on ihan huikea juttu, Puruskainen-Saarelainen iloitsee.

Vaalien alhainen äänestysprosentti ei puolestaan herätä ilon tunteita.

- Surullista, että niin moni jätti äänestämättä. En tiedä kokivatko ihmiset, että ei ole luottamusta, vai oliko kyse vain siitä, että nämä vaalit olivat uudet ja tuntemattomat.

Ilomantsin äänestysprosentti jäi historian ensimmäisissä aluevaaleissa vain 41,2 prosenttiin.

Puruskainen-Saarelaisen lisäksi Ilomantsista aluevaltuustoon nousivat Hannu Urjanheimo (kesk.) ja Sirpa Piipponen (kesk.). Joensuu sai 23 paikkaa, joista yhden sai kiihtelysvaaralainen Pekka Puustinen (kesk.).

Lue myös: Laaja kooste vaalien tuloksista

Kommentoi

Hae sivuilta