Julkaistu 

Aluehallintovirasto päätti: Asiakas- ja yleisötilojen sulku ei ole enää tarpeen

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumosi asiakas- ja yleisötilojen sulkemista koskeneen rajoituspäätöksen, joka on ollut voimassa Pohjois-Karjalan alueella.

Rajoitukset kumottiin, koska sairaanhoitopiirien antamien asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset rajoituksille eivät tällä hetkellä täyty.

Päätös astui voimaan välittömästi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kokoontumisrajoitukset ovat sitä vastoin edelleen voimassa. Avi on kuitenkin käynnistänyt kokoontumisrajoitusten tarpeellisuuden arvioinnin. Tavoitteena on, että arvio valmistuu ensi viikon aikana.

Tällä hetkellä rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia niin, että osallistujien sekä seurueiden on mahdollista välttää lähikontakteja toisiinsa. Sisätiloissa voi järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia.

– Kun rajoituksia nyt kevennetään, jokaisen vastuullinen toiminta on erittäin tärkeää. Huolehditaan turvaväleistä, noudatetaan hygieniaohjeita, käytetään kasvomaskia. Ja kaikista tärkeimpänä: ottamalla rokotukset ja tehosterokotukset ajallaan vähennetään vaikean tautimuodon ja sairaalahoidon riskiä merkittävästi, korostaa aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

Kommentoi

Hae sivuilta