Julkaistu    |  Päivitetty 
Mervi Nevalainen

Lasten hiihtokisat toteutetaan poikkeusjärjestelyin Ilomantsissa Parppein urheilukeskuksessa

Ilomantsin Urheilijoiden hiihtojaosto toteuttaa poikkeusjärjestelyin hopeasompahiihdot ensi viikosta alkaen Parppein urheilukeskuksessa. Mervi Nevalainen Ilomantsin Urheilijoiden hiihtojaosto toteuttaa poikkeusjärjestelyin hopeasompahiihdot ensi viikosta alkaen Parppein urheilukeskuksessa.

Hiihtokausi ja -kelit ovat parhaimmillaan, joten Ilomantsin Urheilijoiden hiihtojaosto päätti järjestää lasten hopeasompa-kisat, vaikka korona on vielä kiusana.

Viime talvena kisoja ei koronan vuoksi järjestetty lainkaan. Nyt on tarkoitus järjestää ainakin kolmet kisat poikkeusjärjestelyin, joissa koronarajoitukset huomioidaan. Ensimmäiset kisat lykitään vapaalla hiihtotavalla ensi viikon torstaina. Kisojen pitämisestä tuli toiveita pienten lasten vanhemmilta.

- Kyllä niitä kisoja kaivataan, totesi hiihtojaoston puheenjohtaja Raimo Hämäläinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Totutusta poiketen kisakahvila ei ole avoinna, eikä makkaranmyyntiäkään järjestetä. Lämpimät mehut jäävät nyt myös jakamatta.

- Ei haluta riskeerata mitään. Näin toimien osallistujat pystyvät pitämään turvavälejä, eikä jonoja synny. Kannattaa varata omaa lämmintä mehua mukaan, Hämäläinen vinkkaa.

Numeroiden jakokin tapahtuu ulkona. Suositellaan, että lähtöalueelle tullaan vähän ennen oman sarjan lähtöä.

- Oman osuutensa hiihdettyä lapsille jaetaan osallistujapussukka heti maaliin tulon jälkeen, joten sitä ei tarvitse jäädä odottamaan. On toive, että kisasuorituksen jälkeen hiihtäjä pääsisi lähtemään kisapaikalta kotiin. Näin toimien varmistetaan, että kisapaikalla väkimäärä ei kasva liian suureksi, selventää Hämäläinen poikkeustilanteessa järjestettävien kisojen kulkua.

Perinteisesti kisahumussa ovat olleet mukana niin mummot, ukit kuin muutkin läheiset. Nyt järjestäjien toiveena on, että paikalle ei tulisi ylimääräisiä huoltajia, ja kisoissa on vahva maskin käyttösuositus.

- Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan ulkotiloissa saa kokoontua enintään 50 henkilöä, joten pidetään siitä kiinni, että yhtäaikaisesti kentällä oleva henkilömäärä ei ylity, Hämäläinen muistuttaa.

Vanhempien toivotaan myös huolehtivan turvaväleistä, vaikka ulkotilassa ollaankin.

EDIT: Lisätty maskisuositus.

Kommentoi

Hae sivuilta