Julkaistu    |  Päivitetty 

Ilomantsissa sijaitseva Toivonlahden hoivakoti on edelleen karanteenissa

Toivonlahden hoivakoti on edelleen karanteenissa. Vierailut sallitaan vain erikseen sovittaessa. Toivonlahden hoivakoti on edelleen karanteenissa. Vierailut sallitaan vain erikseen sovittaessa.

Siun soten Toivonlahden hoivakodissa Ilomantsissa sekä Senioripihan hoivakodissa Joensuussa vierailuja rajoitettiin tammikuun ensimmäisellä viikolla koronavirustartuntojen ja -altistumisten takia.

Toivonlahden hoivakoti asetettiin kokonaisuudessaan karanteeniin ja hoivakodissa on vierailukielto karanteenin aikana.

Vuoden alussa myös Kiteen kotihoidossa todettiin tartuntoja. Sekä työntekijöitä että asiakkaita ohjattiin koronatesteihin. Yksittäisiä koronavirustapauksia todettiin useissa muissakin Siun soten hoivakodeissa, mutta ne eivät ole johtaneet laajempiin järjestelyihin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Toivonlahden hoivakodissa tartuntoja todettiin niin työntekijöillä kuin asiakkaillakin.

Tällä viikolla tilanne ei ole vielä korjaantunut.

- Yksikössä on vielä karanteeni voimassa. Vierailuja sallitaan vain yksilöllisesti sopien. Tilanne vakautuu hitaasti, ja loppuviikolla tiedetään tilanteesta taas enemmän, totesi maanantaina tavoitettu Siun soten Ikäihmisten palvelujen toimialuejohtaja Eija Rieppo.

Valtaosa iäkkäistä hoivakotien asukkaista on rokotettu kolmeen kertaan. Rokote suojaa hyvin vakavaa koronavirustautia vastaan, mutta ikä on edelleen suurin riskitekijä.

Siun sote pyytää läheisiä harkitsemaan tarkkaan, onko vierailu läheisen luona juuri nyt välttämätön vai voisiko läheistään muistaa vaikkapa puhelinsoitolla.

Kommentoi

Hae sivuilta