Julkaistu 

Lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa peruuntuu koronan takia jälleen

Lumenveiston SM-kilpailut Ilomantsissa 18.–20.2.2022 peruuntuvat vallitsevan koronatilanteen takia.

Epidemia on muun Suomen ohella myös Pohjois-Karjalassa leviämisvaiheessa, ja kisajärjestäjänä Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys katsoo, että tällaisessa tilanteessa ILO!LUMI-tapahtuman ja SM-kisojen peruuttaminen on viisain vaihtoehto.

Kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Taisto Volotinen on harmissaan lumenveiston SM-kilpailun mönkään menemisestä jälleen kerran. Ilomantsissa riittäisi järjestelyinnostuksen ohella myös kosolti valkoista rakennusmateriaalia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Joudun murhemielin toteamaan pienen ihmisen ja organisaation voimattomuuden maailmanlaajuisen pandemian edessä. Joudumme peruuttamaan SM-kisat jo toisena vuotena peräkkäin, ja ironista on se, että meillä on nyt ennätysmäärä uutta puhdasta lunta lumiveistosten aihioiksi, Volotinen sanoo.

Turvallisuus tärkeintä

Taisto Volotisen mukaan nyt Itä-Suomen aluehallintoviranomaisten ohjeistus kokoontumisrajoituksineen ei anna mahdollisuuksia tapahtuman järjestämiseen terveysturvallisesti, ja tilanteen parantumista ratkaisevasti helmikuuhun mennessä voi epäillä.

- Vaikka kisoihin on aikaa kuusi viikkoa, emme yhdistyksen resursseilla voi taata kisojen järjestäjien, osanottajien ja katsojien turvallisuutta epidemian toteutuneen kulun ja ennustettavuuden valossa, Volotinen korostaa.

Lumenveiston SM-kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Jotta SM-tittelit voidaan jakaa, joukkuesarjoissa on oltava vähintään neljä joukkuetta, joissa on kahdesta kolmeen veistäjää. Myös soolosarjassa osallistujia on oltava vähintään neljä.

Edelliset SM-kisat vuonna 2018

Suomen Ladun hallinnoimat lumenveiston SM-kisat on järjestetty edellisen kerran Kuusankoskella 2018, joten veistäjät eivät ole päässeet mittaamaan taitojaan mestaruustasolla vuosikausiin. Myös viime vuonna Ilomantsille myönnetyt mestaruuskisat peruuntuivat. Tällöin MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys järjesti lopulta epävirallisen, kaikille avoimen etäveistokisan sekä suppean näytösveiston, joka striimattiin verkkoon.

Lumenveiston SM-kilpailu on pidetty kerran aikaisemmin Ilomantsissa vuonna 2007. Aluekilpailuja on järjestetty neljään otteeseen eli vuosina 2004–2006 sekä 2011.

- Olkaamme toiveikkaita, että pääsemme pandemiasta vielä normaaliin elämään ja pystymme järjestämään lumenveiston kisat vielä lähitulevaisuudessa, Volotinen summaa.

Kommentoi

Hae sivuilta