Julkaistu 

Lukijalta: Yhden kunnan malli Parashanke! - "Ei edes yksikään poliitikko ole kysynyt mitä tämä aatteellinen kohellus maksaa"

Historiamme suurin varainsiirto (yli 20 miljardia) toteutuu piakkoin. Menemme nyt hyvinvointialuevaaleihin sammutetuin lyhdyin, sillä tästä projektista ei tehty minkäänlaista tuotekalkyylia.

Eli kuin rakennettaisiin talo ja hinta kerrottaisiin ostajalle jälkikäteen. Sosialististen neuvostotasavaltojen liitossa tämä oli maan tapa ja nyt se rantautuu tännekin. Ei edes yksikään poliitikko ole kysynyt mitä tämä aatteellinen kohellus maksaa, mutta maksaja kyllä tiedetään -veronmaksaja.

Tässä hallintohimmelissä voittaa vain byrokratia, ja kärsijöinä ovat potilaat, vaikka puheissa hyvinvointialue on parasta maailmassa. Jo antiikin aikoina tiedettiin, että yhden ongelman ratkaisulla luotiin pari uutta ongelmaa. Tämä aatteellinen agitaation vaikutus haihtuu pian kuin vesi hanhen selästä ja ankara arki palajaa. Näissä yhteisissä budjeteissa riidan tulee häviämään pelastustoimi, koska se jää riitelyssä vähemmistöön.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kombinaatin rahoitus tullaan hoitamaan asiakasmaksuja korottamalla ja hyvinvointiverolla, sillä tämähän on varmasti päätetty, mutta kukaan ei uskalla vaalien alla kertoa totuutta. Velalla ja veroilla on tässä maassa ennenkin äänet ostettu. Vallan kuuluu nykyisin kulkea ylhäältä alaspäin, joten me hölmöt alamaiset vain seuraamme katseella poliittisen kermaliston aatteellisia touhuja.

On tässä kuitenkin yksi hyvä puoli, näin riisutaan omankylän huonoilta poliitikoilta valta ja annetaan se uusille tuntemattomille tahoille. Onhan toki selvää, että esim. Ilomantsin paikallisista oloista tietää Joensuulainen agitaattori parhaiten, sillä myös demokratiassa pätee suoalainen: viisaus -kaukainen kaunis, etäinen viisas!

Koska totuutta rahoituksesta ei ole kerrottu niin moni jättää jo ennakkoon äänestämättä ja antavat äänensä vasta sitten, kun totuus rahoituksesta selviää - he eivät osta sikaa säkissä pelkän aatteen perusteella. Jotkut pelkäävät jo hallituksen seuraavaa siirtoa, eli opetustoimen siirtoa johonkin koulutuskombinaattiin. Onneksi kansalaisten yhdenvertaisuus on huomioitu jättämällä Helsinki hallintohimmelin ulkopuolelle.

Lasse Auvinen

Kommentoi

Hae sivuilta