Julkaistu 

40-vuotiaat saavat 3. koronarokotteen ensi maanantaista alkaen – huomenna massarokotustilaisuus Joensuussa

5 ´-11-vuotiaiden koronarokotukset alkavat. Maanantaina 3. koronarokotteen saavat myös 40 vuotta täyttäneet. 5 ´-11-vuotiaiden koronarokotukset alkavat. Maanantaina 3. koronarokotteen saavat myös 40 vuotta täyttäneet.

Siun sote jatkaa kolmansien koronarokotusten tarjoamista eri ikäryhmille porrastetusti. Maanantaista 10. tammikuuta kello 8 alkaen ajan 3. koronarokotukseen voivat varata 40 – 59-vuotiaat, kun 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. Rokotusvuorossa ovat edelleen myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 18 – 59-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat, joiden 2. koronarokoteannoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
Lisäksi voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata 3. rokotusajan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisten aika 3. koronarokotukseen varataan maanantaisin kello 8 – 9 puhelinpalvelun kautta numerosta 013 330 2131.
Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat (18 vuotta täyttäneet) ja kaikki 40 – 69-vuotiaat voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta. Koronarokotusten verkkoajanvaraus löytyy osoitteesta https://siunsote.eaika.fi. Koska kolmannen koronarokotuksen rokotusväli vaihtelee eri rokotusryhmillä, on aika tärkeää varata juuri oman rokotusryhmän ajalle.

Alle 70-vuotiaiden toivotaan varaavan rokotusaika ensisijaisesti verkossa. Jos ajanvaraus ei ole mahdollista verkon kautta, voi sen varata maanantaisin kello 8 – 9 puhelinpalvelun kautta. Palvelussa on mahdollista jonottaa tai jättää takaisinsoittopyyntö. Takaisinsoitot soitetaan viikon sisällä.
Yli 70-vuotiaille on käytössä takaisinsoittopalvelu, josta voi tarvittaessa tiedustella 3. koronarokotukseen liittyviä asioita. Siun sote on soittanut yli 70-vuotiaille ja tarjonnut aikaa 3. koronarokotukseen. Henkilöille, joita ei ole puhelimitse tavoitettu, rokotusaika on lähetetty kirjeellä. Jos puhelu tai kirje ei ole tavoittanut, voi rokotusajan sopia takaisinsoittopalvelun kautta numerossa 013 330 2705. Palvelunumero on jatkuvasti käytössä ja soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin viikon kuluessa.
Palvelu on tarkoitettu vain yli 70-vuotiaille. Alle 70-vuotiaiden takaisisoittoihin ei valitettavasti pystytä vastaamaan. Ikä on suurin riski vakavalle koronataudille, joten on tärkeää, että kolmannet koronarokotukset saadaan annettua nopeasti kaikille yli 70-vuotiaille. Tällä hetkellä kaksi koronarokotetta ottaneista yli 70-vuotiaista kolmannen koronarokotteen on saanut 84,5 prosenttia.

Massarokotustilaisuus Joensuussa 8.1.2022 kello 10 – 18
Joensuussa järjestetään ilman ajanvarausta toteutettava massarokotuspäivä lauantaina 8.1. kello 10 – 18 osoitteessa Malmikatu 9. Tarjolla on 600 koronarokoteannosta. Rokotuksia jatketaan kello 18 asti tai siihen saakka, kun rokotteita riittää. Rokotukset toteutetaan vuoronumeroilla. Jonottamiseen ulkona on syytä varautua pukeutumalla sään mukaisesti. Tilaisuudessa annetaan vain 3. rokoteannoksia.
Rokotustilaisuudessa on käytössä Biontech-Pfizerin koronarokote. Rokotustilaisuus on suunnattu ensisijaisesti riskiryhmään kuuluville alle 30-vuotiaille miehille, joille ei varovaisuusperiaatteen mukaan voida antaa Modernan koronarokotetta. Jos kaikille rokotustilaisuuteen saapuneille alle 30-vuotialle miehille ei riitä rokotetta, tarjotaan heille uutta rokotusaikaa.
Rokotustilaisuudessa kolmansia koronarokotteita annetaan myös muille kuin alle 30-vuotiaille miehille. 3. koronarokotteen rokotustilaisuudessa voivat ottaa seuraavat ryhmät:
• 18 – 59-vuotiaat sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta
• 60 – 69-vuotiaat, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
• perusterveet 50 – 59-vuotiaat, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.
• Rokotusvuorossa oleva sote-henkilöstö, kun 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

5 – 11-vuotiaiden lasten koronarokotukset
Siun sote on käynnistänyt myös 5 – 11-vuotiaiden lasten 1. koronarokotusten ajanvarauksen. Rokotukset järjestetään kuntakohtaisten suunnitelmien mukaan pääosin 11. tammikuuta alkaen. Rokotusajat ovat varattavissa terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi. Lasten rokotusaikoja ei voi varata koronarokotusten verkkoajanvarauksen kautta.
Joensuun kantakaupungin alueella lasten koronarokotukset järjestetään keskitetysti entisen keskustan neuvolan tiloissa Malmikadulla. Enon, Pyhäselän, Vaarojen ja maakunnan muiden kuntien rokotuspaikat näkyvät verkkoaikaa varattaessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta