Julkaistu    |  Päivitetty 

Mielipide: Lusikka soppaan seminaarista

Tietoisuus kuntamme olemassaolosta olisi tuonut julkisuuden ja matkailuyrittäjien markkinoinnissa useiksi vuosiksi, jos ei massaturismia ulkomailta niin kotimaan matkailuun ainakin hyvän lisän korona-aikana muutenkin kotimaan osuuden lisääntyessä, Juha Ilmari Piitulainen kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan. Tietoisuus kuntamme olemassaolosta olisi tuonut julkisuuden ja matkailuyrittäjien markkinoinnissa useiksi vuosiksi, jos ei massaturismia ulkomailta niin kotimaan matkailuun ainakin hyvän lisän korona-aikana muutenkin kotimaan osuuden lisääntyessä, Juha Ilmari Piitulainen kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan.

Minua, myös monien valtuutettujen lailla jäi kovasti vaivaamaan kyseessä olevassa seminaarissa sugri-hankkeen käsittelytapa. Niinpä käytin kehotettuakin oikeutta saada ottaa yhteys kuntapäättäjiin, niinpä kerroin mielipiteeni ja huoleni sähköpostilla kunnanjohtajalle ja valtuuston puheenjohtajalle (en koko valtuustolle, enkä lehdistöön). Lienee tämä aiheuttanut keskustelua ”piireissä” ja, nyt laajemminkin. Olkoon ”vuotaja, tai vuotajat”, ketä tahansa niin hyväähän tästä seurasi.

Kunnanjohtaja vastasi huoleeni ja kyselyyni, mutta valtuuston puheenjohtaja vastasi kai Pogostan Sanomien uutisten 22.11.2021 klo 11:06 välityksellä samalla kaikille asiasta kiinnostuneille, joten niinpä minäkin pistän lusikkani soppaan.
Me valtuutetut ymmärrämme hyvin taloudellisen tilanteen ja koronaepidemian, mutta kyseessä olevaan asiaan tarvittava kunnan panostus olisi ollut mitätön, vuonna 2022 15 000 euroa ja vuonna 2023 35 000 euroa, suhteutettuna siihen mitä sillä olisi saatu. Kotikunnan menestyminen on meille kaikille hyvin tärkeä ja tällä sitä olisi kohennettu ja edistetty entisestään.

Tietoisuus kuntamme olemassaolosta olisi tuonut julkisuuden ja matkailuyrittäjien markkinoinnissa useiksi vuosiksi, jos ei massaturismia ulkomailta niin kotimaan matkailuun ainakin hyvän lisän korona-aikana muutenkin kotimaan osuuden lisääntyessä.  Yhteydenotossani muun muassa toivoin, että asia otettaisiin hallituksen 22.11. kokouksen asialistalle ja sitten valtuuston käsiteltäväksi 29.11. kokoukseen niin oltaisiin vielä mukana. Eipä näkynyt listalla, vaikka toisaallakin, sitä niin on toivottu. Mitäpä tässä vinkumaan. Asia on torpattu, ei Ilomantsi tarvitse 200 000 euron apuja yrittäjien ja maineemme eteen. Annetaan Kuhmon, tai Nurmeksen korjata hillot poikkeen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Keskitytään me rakentamaan Kiinalaisille hyvä silta 400 000 eurolla, jotta saavat vietyä kivet kauas pois jatkojalostettavaksi ja tuotavaksi ne hyvin hinnoiteltuna takaisin. On toki muitakin oikeasti päätettäviä asioita.
Mottoni: Ei mitään niin pahaa, etteikö jotain hyvää. Niinpä tässäkin. Toivottavasti nyt päästäisiin kuntalaisten toivomaan avoimempaan päätöstenteko tapoihin.

Kuntalainen ja valtuutettu

Juha Ilmari Piitulainen

Kommentoi

Hae sivuilta