Julkaistu    |  Päivitetty 
Jyrki Pönkkä

"En sulje täysin pois, että tulisin työn perässä Ilomantsiin" - Opiskelijat tutustuivat ilomantsilaisiin yrityksiin

Hanna Kuivalainen opiskelee ensimmäistä vuotta Karelian ammattikorkeakoulussa. Kuva: Jyrki Pönkkä Hanna Kuivalainen opiskelee ensimmäistä vuotta Karelian ammattikorkeakoulussa.

Karelia-ammattikorkeakoulun ja Riverian toteuttamassa Osaajia harvaan asutulle alueelle -hankkeessa helpotetaan opiskelijoiden ja yrittäjien kohtaamista järjestämällä tutustumiskäyntejä.

Noin 50 opiskelijaa tutustui Möhkössä Mantan Majataloon, Ilomantsissa Hotelli Pogostan Hoviin, Parppeinpirttiin, Ilomantsin Museosäätiöön ja Kotimäen pitotupaan.

- Tarkoituksena on, että yrittäjät pääsevät esittelemään toimintaansa ja mahdollisia harjoittelumahdollisuuksia. Lisäksi tutustumiskäyntien yhteydessä opiskelijat pääsevät tutustumaan eri alan yrityksiin. Näin tuomme opiskelijoita ja yrittäjiä lähemmäs toisiaan, hankkeen parissa työskentelevä projektikoordinaattori Jenni Kettunen kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ilomantsilaislähtöinen, nykyään Joensuussa asuva, Hanna Kuivalainen opiskelee ensimmäistä vuotta Karelian ammattikorkeakoulussa matkailu -ja ravitsemisalaa.

- Matkailupuoli kiinnostaa tällä hetkellä enemmän. Opiskeluni on kuitenkin vielä niin alussa, että katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kuivalainen ei sulje pois Ilomantsiin palaamisen mahdollisuutta.

- Näiden yritysvierailuiden aikana on käynyt selville, että Ilomantsissa kyllä löytyisi töitä ja tekijöistä on jopa pulaa. En sulje täysin pois sitä mahdollisuutta, että tulisin joskus työn perässä takaisin Ilomantsiin, mutta nyt ensin haluan nähdä vähän muutakin maailmaa, Kuivalainen kuvailee.

Osaajia harvaan asutulle alueelle -hankkeen päätavoitteena on parantaa siirtymävaiheita tukevia palveluita, erityisesti opintoihin liittyviä oppimis- ja harjoitteluprosesseja ja tätä kautta myös työllistymistä. Harjoittelujen tehostumisen myötä hanke edistää tutkintojen suorittamista ja työmarkkinoille kiinnittymistä.

Ilomantsin kunta tarjoaa jokaiselle hankkeen kautta Ilomantsiin harjoitteluun tulevalle opiskelijalle vapaa-ajan paketin, jossa on kaksi uimalippua Ilomantsin uimahalliin ja elokuvalippu Kino Mantsiin.

Kommentoi

Hae sivuilta