Julkaistu    |  Päivitetty 
Hannu Hoskonen

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hannu Hoskonen vastaa kulttuuripääkaupunki-hankkeesta nousseeseen keskusteluun

Suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupunkiteeman aika ei ole nyt. Paheneva koronaepidemia ja taloudelliset uhkat ympärillämme ovat nyt asioita, jotka on syytä ottaa vakavasti. Kotikunnan menestyminen on meille kaikille hyvin tärkeää, Hannu Hoskonen kirjoittaa. Suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupunkiteeman aika ei ole nyt. Paheneva koronaepidemia ja taloudelliset uhkat ympärillämme ovat nyt asioita, jotka on syytä ottaa vakavasti. Kotikunnan menestyminen on meille kaikille hyvin tärkeää, Hannu Hoskonen kirjoittaa.

Ilomantsin kunnanvaltuusto kokoontui 8.11.2021 perinteiseen talousarvioseminaariinsa ensi vuoden talousarviota pohtimaan. Samalla suunniteltiin kahden seuraavan vuoden taloussuunnitelmaa. Seminaarin linjausten pohjalta kunnanjohtaja muiden virkamiesten kanssa kokoaa esityksen talousarvioksi 2022. Tätä menettelytapaa on käyetty jo pitkään menestyksellä.  Ei liene yllätys, että kuntien talous on todella tiukalla lähes kaikissa kunnissa. Sote-uudistus astuu voimaan 2023 ja se vaikuttaa Ilomantsin kunnan talouteen heikentävästi. Hyvät palvelut säilytetään, siitä ei tingitä.

Esille nousi myös suomalais-ugrilainen kulttuuripääkaupunkihanke,  kuten vuosi sittenkin. Seminaarissa Timo Reko Maaseudun Sivistysliitosta esitteli laatimansa suunnitelman, jonka mukaan kunnan osuus hankkeesta olisi 50 000 euroa kokonaiskustannusten ollessa 250 000 euroa. Seminaari päätyi ratkaisuun, jonka mukaan hankkeeseen ei lähdetä mukaan. Kunta jatkaa edelleen vahvaa yhteistyötä Maaseudun Sivistysliiton kanssa karhunveistotapahtuman kehittämiseksi. Myös lumenveiston SM-kisat ovat vahvasti mukana. Suunnitelmissa on seuraavan kahden vuoden aikana kohentaa 40000 eurolla Karhupuistoa ja Kotimäen aluetta maakaapeloinnilla, valaistusta parantamalla, Karhumaja rakentamalla sekä kulkureittejä parantamalla. Kunta haluaa olla kehittämässä karhunveistoa tapahtumana ja puunveistokulttuuria Ilomantsissa. Elinvoiman kasvattamiseksi kunnalla on menossa monta hyvää hanketta. Kuntatalouden kannalta hyvä elinkeinopolitiikka on paras menestymisen keino.

Suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupunkiteeman aika ei ole nyt. Paheneva koronaepidemia ja taloudelliset uhkat ympärillämme ovat nyt asioita, jotka on syytä ottaa vakavasti. Kotikunnan menestyminen on meille kaikille hyvin tärkeää.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hannu Hoskonen,

kunnanvaltuuston pj.

 

Lukijan mielipide: Ilomantsin kunnan päätöksentekokulttuurista

Kommentoi

Hae sivuilta