Julkaistu    |  Päivitetty 

Siun sote lähettää pian kaikille 20–24-vuotiaille tekstiviestin, joka koskee koronarokotetta

Koronarokotuskattavuus on Siun soten mukaan Pohjois-Karjalassa kokonaisuudessaan hyvää tasoa. Koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on ottanut noin 83 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista.

Rokotussarjan toisen annoksenkin on saanut jo 74 prosenttia. Tämänhetkisen arvion mukaan yli 80 prosenttia maakunnan asukkaista on saanut kaksi rokotetta marraskuun alkupuolella.

Hyvistä prosenttiluvuista huolimatta Pohjois-Karjalassa on kuitenkin vielä noin 25 000 rokottamatonta yli 12-vuotiasta henkilöä. Lisäksi rokottamatta ovat kaikki alle 12-vuotiaat, joille ei ole vielä käytössä myyntiluvan saanutta koronarokotetta. Yli 12-vuotiaista eniten rokottamattomia henkilöitä on 20–24-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa ensimmäisen rokotteen on saanut noin 69 prosenttia. Seuraavaksi alhaisin rokotuskattavuus on 25–29-vuotiaiden ryhmässä, jossa ensimmäisen koronarokotteen on saanut noin 70 prosenttia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siun sote lähettää tulevana maanantaina 18. lokakuuta kaikille 20–24-vuotiaille tekstiviestin, jossa muistutetaan koronarokotteen tärkeydestä ja ajan varaamisesta. Jos koronarokotuksen on jo ottanut, voi tekstiviestin jättää huomiotta. Tekstiviestien toivotaan aktivoivan nuoria varaamaan aika rokotukseen viestissä olevan suoran ajanvarauslinkin kautta. Koronarokotuksen tärkein tehtävä on suojata rokotteen saanutta ja muita ihmisiä koronavirukselta. Rokote tuo lisäksi myös vapautta esimerkiksi matkustamiseen.

Täyden rokotussarjan saaneet henkilöt saavat koronarokotustodistuksen Omakanta-palvelun kautta tai pyytämällä todistuksen Siun soten potilaskertomusarkistosta. Myös alaikäisten rokotustodistuksen on mahdollista saada samaan tapaan.

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta