Julkaistu 

Korona: Etätyösuositus päättyy - Tämä voi näkyä työmatkatapaturmissa

Viime kuukausien aikana korvaustilastojemme mukaan työtapaturmista reilu 300 on sattunut työmatkoilla joka kuukausi. Viime kuukausien aikana korvaustilastojemme mukaan työtapaturmista reilu 300 on sattunut työmatkoilla joka kuukausi.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta, työpaikoille palaavia työntekijöitä näkyy jälleen enemmän aamun ja iltapäivän liikenteessä niin jalankulkijoina kuin autoilijoina. Paluu työpaikoille sijoittuu samaan aikaan, kun pimeys ja liukkaus lisääntyvät. LähiTapiolan asiantuntija kehottaa ihmisiä malttiin, mutta myös kiireettömiin lähtöihin ja heijastimen käyttöön.

Toimistot ja työpaikat ovat pitkin syksyä täyttyneet hiljalleen etätöistä takaisin työpaikoille siirtyneistä ihmisistä, ja työpaikoilla päivitetään työskentelyn hybridimallin käytäntöjä. Kun valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta, ihmisten lisääntynyt liikkuminen näkyy todennäköisesti myös työtapaturmatilastoissa. Nimenomaan työmatkoilla – eli kotoa töihin ja takaisin siirryttäessä – sattuu huomattava määrä tapaturmia.

Tyypillisesti lokakuussa sattuu paljon keliolosuhteista johtuvia liukastumisia: tiet ovat sateen tai märkien lehtien vuoksi liukkaita tai paikoitellen voi olla mustaa jäätä tai lunta. Tähän aikaan vuodesta sattuu paljon myös pyörällä kaatumisia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Viime kuukausien aikana korvaustilastojemme mukaan työtapaturmista reilu 300 on sattunut työmatkoilla joka kuukausi. Emme toivo piikkiä tapaturmissa, mutta nousua on odotettavissa. Kun koronapandemia alkoi ja etätyöt lisääntyivät, putosivat työmatkoilla sattuneet vahingot lähes puoleen vuoden 2019 luvuista. Toisaalta sen jälkeen vapaa-ajalla sattuneet tapaturmat ovat lisääntyneet, koska ihmisillä on ollut enemmän vapaa-aikaa ulkona ja harrastuksissa liikkumiseen, LähiTapiolan yritysten korvauspalvelun johtaja Mari Romberg-Kukkonen arvioi.

Kommentoi

Hae sivuilta