Julkaistu    |  Päivitetty 

Karhunveisto jatkuu Ilomantsissa – "Nyt on päätös kahdesta vuodesta"

Vuonna 2021 Karhufestivaalin veistokilpailuihin osallistui kaikkiaan 28 moottorisahaveistäjää eri puolilta Suomea. Vuonna 2021 Karhufestivaalin veistokilpailuihin osallistui kaikkiaan 28 moottorisahaveistäjää eri puolilta Suomea.

Maaseudun Sivistysliitto (MSL) järjestää yhdeksännen karhunveistotapahtuman Ilomantsissa vuonna 2022. Teemana on Karhun syli, ja tuttuun tapaan moottorisahaveistäjille on luvassa kaksipäiväinen karhunveiston mestaruuskilpailu sekä 1,5 tuntia kestävä pikakilpailu.

Maaseudun Sivistysliiton kulttuurituottaja Raija Kallioinen kertoo, että teemalla Karhun syli haetaan toiminnallisia veistoksia, jotka käyvät levähdyspaikoiksi, kuten istuimiksi tai penkeiksi.

- Tarkoitus on, että näitä teoksia voidaan sijoittaa istuimiksi Ilomantsin keskustaan sekä Karhumetsään ja Karhuareenalle vievälle karhureitin varrelle Karhufestivaalin kymmenvuotisjuhlavuonna 2023, Kallioinen paljastaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Päätös nyt kahdesta vuodesta

Ilomantsin karhunveistotapahtuman johtaja Timo Reko kertoo, että Maaseudun Sivistysliitto on nyt tehnyt päätöksen karhunveiston järjestämisestä kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

- Maaseudun Sivistysliitto järjestää siis veistotapahtuman, ei koko Karhufestivaalia. Eli festivaalin muu sisältö ja laajuus on kiinni yhteistyökumppaneista ja kaikkinensa muista toimijoista Ilomantsissa, Reko korostaa.

Entinen ajankohta: elokuun puoliväli

Karhunveiston päivät ovat perjantaista sunnuntaihin 12.–14.8.2022. Rekon mukaan veistokilpailu järjestetään kansainvälisenä, jos vain maailmantila sen sallii.

Vuonna 2021 Karhufestivaalin veistokilpailuihin osallistui kaikkiaan 28 moottorisahaveistäjää eri puolilta Suomea. Nelipäiväinen veisto kokosi oheistapahtumineen noin 5 000 kävijää Ilomantsiin. Veistoa myös striimattiin Karhufestivaalin YouTube-kanavaan, ja tällä Karhulivellä oli kaikkiaan 2 300 eri seuraajaa ympäri maailman.

Kommentoi

Hae sivuilta