Julkaistu    |  Päivitetty 

Uskalilainen Ville, 14, osallistuu ensi kaudella rallin nuorten SM-sarjaan - Kiteeltä tuli luokkavoitto TILAAJILLE

Ensi kaudella 15-vuotias joensuulainen Ville Vatanen osallistuu rallin nuorten SM-sarjaan. Niina Vatanen Ensi kaudella 15-vuotias joensuulainen Ville Vatanen osallistuu rallin nuorten SM-sarjaan.

Kiteellä ajettu kauden viimeinen rallisprint-kilpailu sinetöi päätöksen: ensi kaudella 15-vuotias joensuulainen Ville Vatanen osallistuu rallin nuorten SM-sarjaan.

Vasta 14-vuotias Ville Vatanen Joensuun Uskaltista on kypsytellyt päätöstään suomenmestaruussarjaan osallistumisesta tämän vuoden ajan.

"Kortittomien luokassa" kisoja kiertänyt Vatanen on väläytellyt vauhtivarojaan sekä ralli- että rallisprint-osakilpailuissa pitkin kautta. Viimeisin näyttö saatiin Kiteellä ajetussa Tengtools-sprintissä viikonloppuna: nuorukainen kiipesi palkintojenjaossa korkeimmalle pallille luokkavoittajana.

Makealla voitto maittoi myös siksi, että Ville oli kotiseuran (K-KUA) ainut luokkavoittaja. Ja erityisen makealle se, että taakse jäi muun muassa rallin SM-sarjan voittonsa jo aiemmin varmistanut Tuukka Kauppinen.

- Tämä oli vähän niin kuin viimeistelyharjoitus ensi kauteen. Ja kyllä se nyt näyttää siltä, että me lähetään SM:ää kiertämään ensi kaudella, Ville sanoo.

Sprinttien osalta kausi on siis paketissa, mutta heti Kiteen kisan jälkeen Vatasten tiimi viritteli lisävaloja auton keulaan ensi viikonloppuna ajettavaa Kokkolan rallia varten. Kokkolan 60-vuotisjuhlaralli päättää rallikauden SM-osakilpailujen osalta.

Voittonsa jo varmistanut Kauppinen ei siellä viivalle asetu, mutta muu SM-pistekärki kyllä. Vatanen lähtee kisaan sekoittamaan pakkaa viimeisen kerran SM-sarjan ulkopuolisena kuskina.

- Vauhti tuntuisi kyllä riittävän palkintokorokkeille saakka. Ollaan saatu autoakin vähän paranneltua, Vatanen miettii.

- Nyt rakennellaan vähän valoja auton keulaan, koska siellä ajetaan pimeässä. Me lähdetään pätkälle viideltä, ja lauantain viimeiseen huoltoon tullaan kymmenen aikoihin illalla. Sunnuntaina sitten homma jatkuu aamu yhdeksältä, Vatanen avaa tulevan kisan aikataulua.

Hae sivuilta