Julkaistu    |  Päivitetty 
Jyrki Pönkkä

Pääkirjoitus: Kiihtelysvaaran uuden kirkon suunnitelmat aiheuttavat ristiriitaisia tunteita - Mitä mieltä sinä olet?

Kiihtelysvaaran uuden kirkon suunnitelmat alkavat hahmottumaan. Uuden kirkon luonnokset julkaistaan kaikkien nähtäville tämän kuun lopulla. Jotain suunnitelmista tiedämme jo nyt.
Kiihtelysvaaran seurakuntatalosta luovutaan, kunhan uusi kirkko valmistuu. Aiemmin seurakuntatalolla tapahtunut toiminta siirtyy kirkon tiloihin. Nämä suunnitelmat aiheuttavat ristiriitaisia tunteita.
Kirkko on pyhä paikka. Kirkossa harjoitetaan uskontoa ja suoritetaan kirkollisia menoja. Kirkko on paikka hiljentymiselle, rukouksille ja henkilökohtaiselle miettimiselle sekä oman hengellisyyden huoltamiselle. Näin ainakin minä sen koen.
Kirkon ovet ovat auki silloinkin, kun muut sulkevat ovensa. Kirkko tarjoaa tällöinkin mahdollisuuden kaikille edellä mainituille.
Ajatus, että kirkkoon sisällytetään muut seurakunnalliset toiminnot, kerhotilat, kahvio ja niin edelleen, saa minut pyöräyttämään ensi kuulemalla silmiäni.
Missään tapauksessa en halua teilata ja laittaa jalkapuuhun suunnitelmia, jotka ovat vielä kesken, ja missään tapauksessa en halua arvostella vielä keskeneräistä taideteosta. Mitä tarkoitan, on se, että toivottavasti uudessa kirkossa säilyy kirkolle tärkeimmät elementit. Mahdollisuus rauhoittua, mahdollisuus harjoittaa uskoa, mahdollisuus hiljentyä - rauhassa.
Ymmärrän toki sen, että ratkaisua tehdessä meidän täytyy olla myös kustannustehokkaita. Kiihtelysvaaran uuden kirkon rakentamisessa ja sen toimintojen suunnittelussa kuitenkin toivon, että säilytämme kustannustehokkuuspaineista huolimatta kirkon alkuperäisen ja tärkeimmän luonteen ja olemuksen.
Kaikille uuden kirkon rakentamisen suunnitteluun, ja muutoin uuden kirkon hankkeessa mukana olleille haluan osoittaa julkisen kiitoksen suuresta ja vaikeasta työstä. Korostan vielä, että tarkoitukseni ei ole teilata keskeneräistä työtä, vaan nostaa esiin huoli, joka osoittautuu tulevaisuudessa varmasti turhaksi.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lue alta juttu, jossa avaamme suunnitelmia tarkemmin.

Saanemme Kiihtelysvaaraan puukirkon, mutta millaisen? Tällaisia suunnitelmia leijuu uuden kirkon yllä - Seurakunta on luopumassa seurakuntatalosta

Kommentoi

Hae sivuilta