Julkaistu 

Koronavirustartuntojen määrä noussut myös Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa todettujen koronavirustartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan, mutta maakunta on edelleen koronavirusepidemian perustasolla.
Viikolla 25 uusia tartuntoja todettiin 31, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 15. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 21 ja kymmenen tartunnoista kirjautuu toisten sairaanhoitopiirien alueelle koti- tai oleskelukunnan mukaisesti. Tartuntoja todettiin Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Polvijärvellä ja Rääkkylässä.
Puolet tartunnoista oli peräisin ulkomailta ja jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista todettiin kolme. Kahdeksan tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kahden tartunnan alkuperä jäi epäselväksi.


Kuluvalla viikolla torstaihin mennessä uusia tartuntoja on kirjautunut 15 ja karanteenissa oli yhteensä 122 henkilöä. Suurin osa tartunnoista on edelleen ulkomailta peräisin ja viisi tartunnoista liittyy EM-jalkapallokisoihin Pietarissa. Tartuntaketjut ja altistuneet ovat kuitenkin vielä hyvin tiedossa. Kasvomaskien käyttöä, käsihygieniasta huolehtimista sekä turvavälien pitämistä suositellaan edelleen koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Lisäksi on tärkeää hakeutua lievissäkin oireissa koronavirustestiin.
Tartuntoihin liittyy myös mahdollisia altistumistilanteita eri puolilla maakuntaa, ja nämä altistumispaikat on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Samoissa paikoissa samaan aikaan olleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronavirustestiin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta