Julkaistu 

Kaikki yli 16-vuotiaat voivat jatkossa varata ajan koronarokotukseen

Siun soten koronarokotukset ovat edenneet siihen vaiheeseen, että kaikki yli 16-vuotiaat voivat varata ajan koronarokotukseen lauantaista alkaen. Uusia aikoja tulee varattavaksi lauantaina 3. heinäkuutaa kello 12 ja maanantaina 5. heinäkuuta kello 8.
Rokotettavan tulee olla täyttänyt 16 vuotta ennen rokotusaikaa. Tämä on huomioitava ajanvarauksessa, koska ajanvarausjärjestelmä mahdollistaa ajan varaamisen kaikille vuonna 2005 tai sitä ennen syntyneille. Koronarokotusta ei kuitenkaan saa antaa tällä hetkellä riskiryhmään kuulumattomille alle 16-vuotiaille.
Aika koronarokotukseen varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta. Ohjeet ja linkki ajanvaraukseen löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Maanantaisin kello 8 – 9 ajan voi varata myös puhelinajanvarauksen kautta numerosta 013 330 2131.

Uusia koronarokotusaikoja avataan varattavaksi viikolle 27 noin 4 500. Rokotteiden tasaisen menekin varmistamiseksi lauantaina avataan alkuviikon ajat ja maanantaina loppuviikon ajat.
– Mittava rokotusurakka on Pohjois-Karjalassa jo hyvällä mallilla. Vanhempien ikäluokkien rokotuskattavuudet ovat korkeita ja nuorempienkin ikäluokkien rokotuskattavuudet kasvavat tasaisesti. Toivottavasti innokkuus ottaa koronarokote jatkuu. Koronarokote antaa suojaa sekä itselle että läheisille, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen muistuttaa.
Siun sotessa koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on saanut noin 97 000 ihmistä, mikä on 67 prosenttia yli 16-vuotiasta pohjoiskarjalaisista. Koronarokotteen tehosteannos eli 2. rokote on annettu tähän mennessä reilulle 31 000 pohjoiskarjalaiselle.


Siun sote on lähettänyt 24.6. sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville 12–15-vuotiaille postitse kirjeen koronarokotuksista ja rokotusajan varaamisesta. Kirjeet on lähetetty Siun soten asiakas- ja potilastietojärjestelmässä olevien tietojen perustella. Mikäli kirje ei ole saapunut viikon 26 loppuun mennessä ja kuulut riskiryhmään, koronarokotusaikaa voi tiedustella arkisin 5. – 14. heinäkuuta kello 10 – 15.30 numerosta 050 516 5864.
Lasten koronarokotusten riskiryhmät ovat samat kuin 16 vuotta täyttäneiden riskiryhmät. Lisätietoa lasten koronarokotuksista voi lukea THL:n sivuilta: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta