Julkaistu    |  Päivitetty 

Pogostan Sanomien uudeksi päätoimittajaksi on valittu kiihtelysvaaralainen Jyrki Pönkkä

Jyrki Pönkkä on Pohjois-Karjalan luonnosta nauttiva ja luonnossa viihtyvä "kiihtelyksen-poika". Hänen ensimmäisenä tavoitteenaan on parantaa alueensa paikallislehden digitaalisen sisällön määrää ja näkyvyyttä. Visuaalisesti näyttävää paperilehteä unohtamatta. Meri Pulkkinen Jyrki Pönkkä on Pohjois-Karjalan luonnosta nauttiva ja luonnossa viihtyvä "kiihtelyksen-poika". Hänen ensimmäisenä tavoitteenaan on parantaa alueensa paikallislehden digitaalisen sisällön määrää ja näkyvyyttä. Visuaalisesti näyttävää paperilehteä unohtamatta.

Pogostan Sanomien uudeksi päätoimittajaksi on valittu Joensuun Kiihtelysvaarassa asuva Jyrki Pönkkä, 35. Pönkkä aloittaa Pogostan Sanomissa elokuun lopulla ja päätoimittajana syyskuun alusta nykyisen päätoimittajan Leila Virneksen jäädessä lomalle ja myöhemmin syksyllä eläkkeelle.

Pönkkä on toiminut aiemmin muun muassa Mänttä-Vilppulassa ilmestyvän KMV-lehden ja Keuruulla ilmestyvän Suur-Keuruun toimittajana ja uutistuottajana. Tällä hetkellä Pönkkä toimii Liperissä ilmestyvän Kotiseutu-uutisten toimittajana.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ennen toimittajan töitä Pönkkä toimi kouluttajana Kontiorannassa Pohjois-Karjalan prikaatissa noin kuuden vuoden ajan.

Mikä ajoi sotilaan toimittajan töihin?

- Pohjois-Karjalan prikaatin lakkauttaminen vuonna 2013 oli minulle ja monelle muulle todella kova pala. Omalla kohdallani työ puolustusvoimissa nojasi juuri omaan kotiseutuun ja oman maakunnan varuskuntaan. Prikaatin lakkauttamisen myötä sijoituspaikkani olisi vaihtunut kauaksi Pohjois-Karjalasta, joten tein silloin ison päätöksen, että kokeilen siipiäni kutsumusammatissani toimittajana, Pönkkä kertoo.

Uuden unelman tavoitteleminen vei Pönkän noin seitsemäksi vuodeksi Pirkanmaalle koulu- ja työtarjonnan vuoksi.

- Uutistuottajan tehtäväni Pirkanmaalla piti sisällään miltei kaiken, mitä tavoittelinkin. Ainoa suuri miinus oli kuitenkin se, että Pirkanmaa ei ollut Pohjois-Karjala.

Kotiseuturakkaus ajoi Pönkän jälleen uuden ison ratkaisun eteen.

- Perheenlisäys oli minulle niin sanotusti viimeinen niitti sille, että nyt on päästävä takaisin kotikonnuille. Teinkin jälleen ison päätöksen, ja jättäydyin pois uutistuottajan paikalta, pakkasin kassini ja suuntasin nokkani kohti tuttua kotimäkeä Kiihtelysvaaran Keskijärvelle.

Me kaikki unelmoimme - rohkea toimii.

- Tämä motto jäi matkaani Pirkanmaalta, ja sen mukaan olen toiminut. Pohjois-Karjalaan muuton jälkeen sain hetken aikaa hengähtää ja ajaa itseni takaisin sisään oman kylän juttuihin.

Pönkkä aloitti alkuvuonna toimittajan tehtävässä Kotiseutu-uutisissa, kun jälleen kerran hänen eteensä tuli ison valinnan paikka.

- Kuulin kyliltä, että Pogostan Sanomien päätoimittajan paikka on tulossa hakuun. Tunsin tuolloin heti sisälläni, että tässä se nyt on, minun seuraava mahdollisuuteni.

- Päätös hakemiselle ei ollut helppo, sillä olin juuri kotiutunut uuteen työhöni ja ammattitaitoiseen työporukkaan. Mutta tuo vanha motto, me kaikki unelmoimme - rohkea toimii, selvensi minulle, että Pogosta on se paikka, Pönkkä kiteyttää.

Pogostan Sanomien päätoimittajan tehtävä on Pönkän tähänastisen toimittajauran ympyrän sulkeutuminen.

- Olen aina halunnut tehdä tätä työtä synnyin- ja kotiseudullani, nyt minulla on siihen mahdollisuus. Aiemmin olen ollut aina se ulkopaikkakuntalainen, nyt olen niin paikallinen kuin vain voi olla, Pönkkä naurahtaa.

- Ja se paikallisuus on juuri se asia, mitä Pogostan Sanomat tulee jatkossakin korostamaan. Rakkautta kotiseutuun ja sen hyvinvointiin, Pönkkä kiteyttää.

Kommentoi

Hae sivuilta