Julkaistu 

Runsas lumisade ylsi itäiseen kolkkaan

Aurauskalusto kaivettiin kesäteloilta esille, että Ilomantsin alueen tiet saatiin putsattua lumesta. Aurauskalusto kaivettiin kesäteloilta esille, että Ilomantsin alueen tiet saatiin putsattua lumesta.
Perjantaiaamuna 7. toukokuuta kansa heräsi valkoiseen maisemaan. Edellisenä päivänä iltapäivällä alkanut lumisade yltyi iltaa kohden ja lunta satoi lisää perjantaita vasten yöllä.
Ilomantsin Mekrijärven säähavaintoasemalla lumensyvyydeksi ilmoitettiin perjantaiaamuna 21 senttimetriä, Naarvassa lunta oli 20 senttimetriä. Kiihtelysvaaran Huhtilammella ei lunta tullut aivan niin paljon, mittariin sitä oli kertynyt kahdeksan senttiä. Joensuun Linnunlahdella lunta ei mittariin asti kertynyt, lumensyvyys oli perjantaiaamuna nolla.

Monet tielläliikkujat olivat ehtineet vaihtaa kesärenkaat, joten rengastöitä oli torstai-iltana edessä. Ne joilla on mahdollisuus tehdä etätöitä, käyttivät sen mahdollisuuden perjantaina hyväkseen.
Ilomantsin kunnan sivistysjohtaja Päivi Nenonen kertoi, että koululaiset olivat päässeet hyvin koulukyydeillä opinahjoonsa.
– Yksi taksimies soitti ja kertoi, että kaksi oppilasta ei päässyt kouluun taksikyydillä. Varmaan ovat kuljettajat järjestäneet kyydityksiä niin, että ne ajoivat, joilla oli vielä talvirenkaat, Nenonen pohti.
 
 
Aurauskalusto oli lähtenyt monin paikoin liikkeelle jo aamuyöllä.
– Tuolta pihan periltä piti kalusto kaivella, totesi Samuli Hoskonen Arskan Koneelta.
Aurattavaa tiestöä yrityksellä on parin sadan kilometrin verran.
– Illalla ei uskottu, että antaa näin paljon lunta. Mietittiin, että korkeintaan kevyenliikenteen väyliä joudutaan putsaamaan. Yöllä kalusto lähti liikkeelle.
Hoskonen oli pistänyt kunnan alueella liikkuessaan merkille, että monissa autoissa oli kesärenkaat alla.
– Vähän on kyllä liikennettä ollut. Ne vaan ovat lähteneet liikkeelle, joiden ollut pakko. Yksi lumiraja tuntuu olevan Heinävaaran kohdilla ja sitten Koverosta Ilomantsiin päin lumimäärä on taas lisääntynyt.
MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta