Julkaistu 

Lukion wanhat pääsivät vihdoin tanssiin

Ilomantsin lukion Wanhojen tanssit tanssittiin poikkeuksellisesti huhtikuisena perjantaina.
Lukion rehtori Päivi Nenonen kertoi, että kun helmikuussa koronarajoitukset olivat tiukimmillaan, päätettiin, että tanssit järjestetään myöhemmin keväällä, jos se vaan mitenkään on mahdollista.
-  Noudatettiin 20 hengen kokoontumisrajoitusta siten, että esitykseensä otettiin katsojia kaksikymmentä. Nyt esityksistä pääsivät nauttimaan tanssijoiden huoltajat ja perheet. Isossa liikuntahallin salissa tanssijat olivat erillään katsomosta alaosassa.
Koululaisesityksiä ei tänä vuonna järjestetty.

Lukion kahdeksan paria asteli estradille juhlavissa asuissaan, joihin sointuivat pakolliset kasvomaskit. Tanssijoiden askelkuviot olivat hyvin hallussa, vaikka ne oli harjoiteltu niin, että tanssit olisivat olleet normaaliaikataulun mukaan helmikuussa.
Tanssijoiden ilmeet eivät nyt sitten näkyneet, mutta silmistä voi aistia, kuten myös kehonkielestä, että iloa tanssissa oli.


Toista vuottaan lukiossa oleva Meri Huuska ja ykkösluokkalainen Eemi Romppanen myönsivät, että tanssiminen maski kasvoilla oli raskaampaa. Tanssiminen oli heistä mukavaa, vaikka aluksi olikin jännitystä, miten tanssi sujuu pitkän harjoituskauden jälkeen.
- En kyllä yhtään tykkää, että piti maski olla, totesi Eemi Romppanen.
- Oli tanssiminen vähän haasteellisempaa ja raskasta, jatkoi Meri Huuska.

Mustassa puvussa ja valkoisessa paidassa tanssineella Eemi Romppasella oli mirri ja taskuliina, jotka sointuivat sävyltään Meri Huuskan vaaleanpunaiseen pitkähelmaiseen, juhlavaan mekkoon. Nuoret kertoivat, että asukokonaisuus oli suunniteltu tarkkaan.
- Ostin puvun käytettynä, Meri Huuska kertoi.

Nuoret iloitsivat, että pääsivät rajoituksista huolimatta tanssimaan Wanhojen tanssit.
- Pahalta tuntuu muiden lukiolaisten puolesta, jotka eivät ole voineet tanssia, totesi Eemi Romppanen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta