Julkaistu 

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia palasi kiihtymisvaiheeseen

Perjantaiaamuun mennessä Siun soten alueella on annettu yhteensä 29 495 rokotetta, joista 1. rokoteannoksia on 26 019 on ja 2. rokoteannoksia 3476. Perjantaiaamuun mennessä Siun soten alueella on annettu yhteensä 29 495 rokotetta, joista 1. rokoteannoksia on 26 019 on ja 2. rokoteannoksia 3476.

Pogostan Sanomien eilen torstaina ilmestyneessä paperi- ja digilehdessä uutisoimme maakunnan koronavirustilanteen olevan perustasolla, mutta torstai-iltana Siun sote on ilmoittanut tilanteen huonontuneen niin, että Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian alueellinen tilannekuvatyöryhmä on todennut maakunnan palanneen kokonaisuudessaan epidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartuntojen määrä on kasvanut nopeasti ja niihin liittyy useita joukkoaltistumisia sekä mahdollisia altistumistilanteita erityisesti Joensuun keskustan liikkeissä ja liikennevälineissä.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Maakunnassa pidetään edelleen voimassa aiemmat suositukset koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Tilannekuvatyöryhmän päätös kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä ei suoraan vaikuta muun muassa ravintolarajoituksiin, sillä niistä päättää Valtioneuvosto erillisesti epidemiatilanteen kehittymisen mukaan.
– Pääsiäislomat kannattaa nyt todella viettää vain läheisten kesken kotosalla ja välttää muutenkin kaikkea ylimääräistä liikkumista sekä sosiaalisia kontakteja, muistuttaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta. 

 

Viikolla 11 uudet tartunnat keskittyivät Joensuuhun, mutta yksittäisiä tapauksia varmistui myös Outokummussa, Liperissä ja Ilomantsissa, jossa tapausmäärä nousi 32:een tasan viikko sitten. Sen jälkeen uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut Ilomantsiin, mutta Joensuun tapausmäärä on kasvanut tasaisesti.  Perjantaina Joensuun tapausmäärä oli 377 ja maakunnan ilmaantuvuusluku 21,4.
Siun soten alueen uusimmat altistumispaikat löytyvät verkko-osoitteesta https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikatKommentoi

Hae sivuilta