Julkaistu 

Pohjois-Karjala on koronassa perustasolla

Pohjois-Karjala siirtyy hyvän koronatilanteen ansiosta kokonaan koronavirusepidemian perustasolle. Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmä kuitenkin muistuttaa, ettei silti syytä löysäilyyn ole.

Työryhmän puheenjohtaja Sirpa Kaipiainen antaa pohjoiskarjalaisille kiitosta, että suosituksia on noudatettu.
– On meidän kaikkien ansiota, että tartuntamäärät on saatu Pohjois-Karjalassa laskemaan. Toivon, että kaikki nuorista vanhoihin jaksaisivat edelleen käyttää kasvomaskeja tunnollisesti ja mennä testeihin pienimmistäkin oireista. Tämä on tärkeää varsinkin nyt, kun talvilomalaiset palaavat muualta Suomesta takaisin arkeen ja riskejä tartunnan saamiseen on ollut.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmä suosittaa kasvomaskien käyttöä työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, kun samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä. Työryhmä suosittelee Aluehallintovirastolle yleisötilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön koko maakunnan alueella huhtikuun 22. päivään saakka. Muilta osin suositukset ja rajoitukset pidettiin ennallaan.


Viikolla 9 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin kahdeksan, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui 22. Karanteeniin asetetuilla henkilöillä todettiin kaksi tartuntaa raportointiviikon aikana ja Pohjois-Karjalaan ulkomailta tulleita koronatartuntoja todettiin yksi. Eniten kuntakohtaisia koronatartuntoja todettiin Joensuussa ja Kontiolahdella.

Todettujen tartuntojen jäljitystyön tuloksena Pohjois-Karjalassa paikallistettiin ja asetettiin karanteeniin 21 koronalle altistunutta henkilöä. Viikko yhdeksän oli altistumisten osalta selvästi edellisviikkoa rauhallisempi, eikä joukkoaltistumisia todettu.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja varmistui yhdeksän. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 31 henkilöä. Sairaalahoidossa ei ollut yhtään koronapotilasta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta