Julkaistu    |  Päivitetty 

Siun sote soittaa rokotusaikoja

Viime viikolla pahoin ruuhkautunutta koronarokotusaikojen verkkovarausjärjestelmää on ryhdytty korjaamaan Siun sotessa, tavoitteena on saada entinen järjestelmä toimimaan tai ottaa käyttöön kokonaan uusi järjestelmä. Siihen saakka koronarokotuksiin varataan aikoja vain puhelimitse, ja Siun sote helpottaa iäkkäiden ihmisten koronarokotusajan varaamista soittamalla yli 80-vuotiaille rokotettaville.
Koska rokottamattomia yli 80-vuotiaita on Siun soten alueella noin 7 800, toteutetaan puhelinkierros porrastetusti iäkkäimmistä alkaen. Soittokierros aloitetaan kuluvalla viikolla 8 yli 90-vuotiaista ja sitä vanhemmista. Soittokierrosta jatketaan siihen saakka, kunnes kaikille yli 80-vuotiaille on soitettu. Soittokierros kestänee kolmisen viikkoa. Soittokierroksen vuoksi aiemmin suunnitelluista kirjeiden lähettämisestä on ainakin toistaiseksi luovuttu.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Maanantaina 1. maaliskuuta  koronarokotusajan voivat varata puhelimitse 65–69-vuotiaat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Riskiryhmän muiden ikäryhmien ajanvaraus avataan myöhemmin ja siitä tiedotetaan erikseen.
Kotihoidon asiakkaat saavat koronarokotukset kotihoidon kautta. Kotihoidon työntekijät kartoittavat rokotuksen haluavat asiakkaat ja sopivat rokotuksen järjestämisestä. Koronarokotusta tarjotaan myös kotona asuvien ikäihmisten ja kotihoidon asiakkaiden kanssa samassa taloudessa asuville omaishoitajille ja yli 70-vuotiaille henkilöille.
Myös asumispalveluissa ja perhehoidossa ikääntyneiden rokotukset järjestetään paikan päällä eikä rokotusaikaa tarvitse itse varata.
THL:n tämänhetkisen arvion mukaan laajat väestörokotuksen päästäneet aloittamaan kesä-heinäkuussa.

Kommentoi

Hae sivuilta