Julkaistu    |  Päivitetty 

Ilolla voittoon Ilolumi-etäkisassa

Paula Huhtasen mukaan voittajateos erottui joukosta selkeästi. Risto Puumalaisen ja Stig Rönnkvistin lumiveistos Ilona on lempeällä tavalla ilomielinen – kuin teos henkisi ilon ja onnen nautintoa. Paula Huhtasen mukaan voittajateos erottui joukosta selkeästi. Risto Puumalaisen ja Stig Rönnkvistin lumiveistos Ilona on lempeällä tavalla ilomielinen – kuin teos henkisi ilon ja onnen nautintoa.

Viime viikonvaihteessa järjestetyn Ilolumi-tapahtuman yhteydessä olleen lumenveiston etäkisan voittajaksi on valittu jyväskyläläisten Risto Puumalaisen ja Stig Rönnkvistin lumiveistos Ilona. Lempeällä tavalla ilomielinen teos henkii riemua ja onnen nautintoa.
Etäveistokisaan lähetettiin kaikkiaan 23 kuvaa lumiveistoksista eri puolilta Suomea. Niissä esiintyi hymyileviä naamoja, rakkautta, lastenohjelmista tuttuja hahmoja, iloa tuottavia harrastuksia sekä yhteisiä hetkiä lemmikin sekä läheisten kanssa. Kilpailun teemana oli Ilomantsin kunnan nimestä napattu ilo.
Kilpailun tuomari, vuoden 2020 ITE-taiteilija Paula Huhtanen kiitteli juuri ilonaiheiden ja veistototeutuksien monipuolisuutta.
– Näki selvästi, että kilpailun teema oli koskettanut läheisesti kisaajien tunteita. Ilo näyttäytyi ilmeikkäästi ja herkullisesti. Mukana oli monia myönteisellä tavalla kantaa ottavia teoksia.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Kisassa jaettiin myös kaksi tunnustuspalkintoa, ne saivat kangasniemeläisen Eija Hokkasen Rakkaus on suuri ilo! -teos ja nummilaisen Lilli Salon Kosketus-teos.
Kisajohtaja Timo Reko totesi etäkilpailun järjestämisen olleen niin myönteinen ja iloinen kokemus, että etäkisa voidaan järjestää tulevinakin talvina.
Rekon mukaan Ilolumi- tapahtuman järjestäjä, Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys, on ilmaissut halukkuutensa pitää myös lumenveiston SM-kilpailut Ilomantsissa vuonna 2022. Suomen Ladun täksi helmikuuksi myöntämä kisa jouduttiin perumaan koronan eli kokoontumisrajoitusten takia.

Kommentoi

Hae sivuilta