Julkaistu    |  Päivitetty 

Koronarokotusten Ilomantsin ensi viikon ajat menivät nopeasti

Rokotukset etenevät maakunnassa sitä mukaa kun rokotteita saadaan terveysasemille. Ilomantsissa määrät ovat vielä olleet pieniä. Rokotukset etenevät maakunnassa sitä mukaa kun rokotteita saadaan terveysasemille. Ilomantsissa määrät ovat vielä olleet pieniä.

Tällä viikolla iän tai sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvien koronarokotukset ovat osoittaneet, että aktiivisuus rokotteen ottoon on korkea myös Ilomantsissa. Osastonhoitaja Titta Hiltunen kertoo, että varattavissa olevat ajat ovat menneet nopeasti.
– Ensi viikoksi saimme rokotteita niin, että rokotettavia on toista sataa, tällä viikolla määrät ovat olleet pienempiä.
Hiltunen korostaa tarkkaavaisuuteen verkkoajanvarauksessa, sillä tälläkin viikolla ajan varasi muutama rokotusryhmiin kuulumaton.
– On tärkeää tarkistaa, onko oikeutettu rokotukseen nyt näissä rokotettavissa ryhmissä. Muutamia ajanvarauksia oli tehty lastenneuvolan nettiajanvaraukseen, vaikka koronarokotusaika varataan verkossa ainoastaan koronarokotuksien ajanvarauksesta, hän korostaa.
Tällä hetkellä rokotukset hoidetaan terveysasemalla perushenkilöstön voimin, maaliskuun alusta Ilomantsissakin rokotukset hoitaa siihen nimetty rokotustiimi. Hiltusen mukaan henkilöstöresurssi ei kuitenkaan nytkään hidasta rokotteiden jakamista.
– Aikoja avataan sitä mukaa lisää kun rokotteita saadaan, ja kannustankin nyt malttiin. Kaikki saavat rokotteen vuorollaan.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Seuraavan kerran rokotusaikoja tulee varattavaksi suurempi määrä maanantaina 1.3.2021. Koronarokotusaikoja avataan Siun soten alueella jatkossa varattavaksi aina maanantaiaamuisin, mikäli rokotteita saadaan suunnitelmien mukaan. Verkkoajanvaraukseen voi tulla ajoittain myös peruutusaikoja, joten sitä kannattaa seurata. Varattavissa olevien aikojen määrä riippuu jatkossakin rokotteiden saatavuudesta.
Parhaillaan rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 80 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat sekä 18-69-vuotiaat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Rokotetta tarjotaan myös rokotusvuorossa olevien henkilöiden kanssa samassa taloudessa asuville omaishoitajille ja yli 70-vuotiaille henkilöille. Tarkemmat kuvaukset altistavista sairauksista voit lukea THL:n sivuilta: Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys

Kommentoi

Hae sivuilta