Julkaistu    |  Päivitetty 

Maakunta perustasolle, rajoitukset ennallaan, rokotukset jatkuvat

Koronarokotukset jatkuvat maakunnassa ja etenevät sitä mukaa, kun rokotteita saadaan. Koronarokotukset jatkuvat maakunnassa ja etenevät sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on rauhoittunut ja maakunta on palannut epidemian perustasolle. Koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä on kuitenkin päättänyt yksimielisesti, että tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut alueelliset suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan.
Työryhmä korostaa, että vaikka epidemiatilanne on saatu hallintaan, virusta ei kuitenkaan ole vielä tukahdutettu.

– Siksi suositusten ja rajoitusten noudattaminen on tärkeää myös lähestyvien hiihtolomien näkökulmasta, perustelee työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen.
Työryhmän mukaan rajoitusten hätiköidyssä purkamisessa on riski uusien, entistä helpommin tarttuvien virusmuunnosten leviämisestä.


Maakunnan koronailmaantuvuusluku oli torstaina THL:n koronakartalla enää 9,8. Se on maan alhaisin.
Viikolla 5 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin 12, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui 16. Tartuntojen alkuperä pystyttiin selvittämään noin 96 prosentissa viime viikon tapauksista. Valtaosa tartunnoista todettiin joko karanteenissa olleilla henkilöillä tai ne ovat yksittäisiä tapauksia, joihin ei liittynyt laajempia altistumisia. Koronavirustestejä otettiin yhteensä 2220.
Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja on varmistunut viisi. Tartuntoihin ei ole liittynyt laajempia altistumisia. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 58 henkilöä.


Ensi viikolla ovat maakunnassa käynnistymässä myös iän ja sairauden perusteella korkeimpaan riskiryhmään kuuluvien koronavirusrokotukset. Rokotuksia annetaan kaikille tänä vuonna 80 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille sekä alle 70-vuotiaille henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Ajanvarausnumerot rokotuksiin ovat avautuneet. Rokotusajan voi varata joko verkossa osoitteessa www.siunsote.fi/koronarokotukset tai puhelimella numerosta 013 330 2131.
Joensuussa rokotukset alkavat maanantaina ja muualla maakunnassa todennäköisesti tiistaina.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta