Julkaistu 

Koronatilanne rauhoittunut, rokotukset jatkuvat

Hoivakotien rokotukset käynnistyivät Ilomantsissa maanantaina, kun Siun soten ensihoitaja Elina Mikkonen kävi rokottamassa Attendo Ilon henkilökuntaa ja asukkaita. Hoivakotien rokotukset käynnistyivät Ilomantsissa maanantaina, kun Siun soten ensihoitaja Elina Mikkonen kävi rokottamassa Attendo Ilon henkilökuntaa ja asukkaita.

Ilomantsin koronatilanne on rauhoittunut, viimeisimmät positiiviset tulokset ovat viime lauantailta. Kaikkiaan tapauksia on nyt koronakartalla 23. Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Siebers on toiveikas, että viime viikolla ilmenneessä koronaryppäässä ei uusia tapauksia tulisi.
Rokotukset alueellamme alkoivat jo viime viikolla, jolloin rokotettiin terveysasemien henkilökuntaa. Tällä viikolla hoidossa on hoivakotien asukkaita ja henkilökuntaa, maanantaina rokotettiin Attendo Ilossa. Huomenna torstaina jatketaan Kiihtelysvaarassa Vaahterapihassa ja Ilomantsissa Toivonlahdessa. Koivikkolassa Ilomantsissa rokotukset toteutuvat maanantaina.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siun soten palvelupäällikkö Johanna Ahvalon mukaan rokotukset ovat käynnistyneet hyvin ja suunnitelman mukaisesti. Siun sotessa on arvioitu, että väestön rokotukset voisivat alkaa keväällä. Ahvalon mukaan tässä vaiheessa on vaikea vielä antaa tarkempaa aikataulua.
– Paljon riippuu siitä, missä vaiheessa eri rokotevalmisteet saavat myyntiluvan Suomessa.

 

Koronatapaukset kääntyivät Ilomantsissa nousuun viime viikolla, kun tartunta varmistui tiistaina 13. tammikuuta iltapäivällä. Tämän johdosta asetettiin kaksi Pogostan koulun luokkaa karanteeniin. Karanteeniin asetettuja oppilaita ja henkilökuntaa on ollut yhteensä noin 70 henkilöä. Altistuneiden karanteeni on THL:n mukaan kymmenen päivää, eli altistuneiden mutta terveinä pysyneiden paluu kouluarkeen alkaa olla käsillä.
Karanteenissa olleet luokat palaavat lähiopetukseen perjantaina.

Kommentoi

Hae sivuilta