Julkaistu 

Lumenveiston SM-kilpailu lähestyy

Veijo Oinosen tekemä ja kuvaama teos Karhu pilkillä. Veijo Oinosen tekemä ja kuvaama teos Karhu pilkillä.

Ilmoittautuminen helmikuun 19. – 21. päivinä tapahtuvaan lumenveiston SM-kilpailuun Ilomantsissa on alkanut ja kestää tammikuun loppuun saakka. ILO!LUMI-tapahtuman toteutus on kiinni koronatilanteesta ja Itä-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoituspäätöksistä.

ILO!LUMI-tapahtuman kisajohtaja Timo Reko kertoo tapahtuman järjestäjien odottavan nyt viranomaisten päätöksiä, jotka ovat luvassa viimeistään keskiviikkona 20. tammikuuta.
– Mukautamme toimintamme viranomaisten ohjeiden mukaan. Valmiudet yleisötapahtuman järjestämiseen ovat olemassa, ja muutamia ilmoittautuneita SM-kilpailuun on jo tullut, Reko kertoo.
Lumenveiston SM-kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Kussakin sarjassa on oltava vähintään neljä joukkuetta/veistäjää, jotta SM-tittelit voidaan jakaa. Veistopaikkana on Megrin Matkailu.Tällä hetkellä Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Tämä päätös on voimassa 22. tammikuuta saakka.
Mikäli rajoitukset jatkuvat helmikuulla, järjestäjillä on varasuunnitelma.
– Joka tapauksessa Ilomantsin Mekrijärvellä puhutaan lumesta ja veistetään lunta kyseisenä viikonloppuna – vaikka pienemmällä porukalla, lyhyemmän aikaa ja osin virtuaalisesti, lupaa Reko.

ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi. Nyt alkanut juhlavuosi juontaa Uudenkaupungin rauhasta vuonna 1721, jolloin Pohjois-Karjalan rajat alkoivat kokonaisuudessaan piirtyä kartalle.
Maakunnan juhlavuoden pääideana on tuoda esiin pohjoiskarjalaista hyvää ja hyveitä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta