Julkaistu 

Koronarokotukset ensin terveyshenkilöstölle, väestön rokotukset alkavat keväällä

Kuva on arkistokuva influenssarokotuksesta, sillä alueemme terveysasemilla ei vielä ole annettu koronavirusrokotuksia. Kuva on arkistokuva influenssarokotuksesta, sillä alueemme terveysasemilla ei vielä ole annettu koronavirusrokotuksia.

Siun soten alueella käynnistyivät koronavirusrokotukset vuoden 2020 viimeisenä päivänä,  11.1.2021 mennessä oli rokotettu hieman yli tuhat henkilöä. Kansallisen rokotusstrategian mukaisesti ensimmäisenä rokotettiin teho-osastojen henkilökunta sekä covid-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen sekä ensihoidon henkilökunta.
Seuraavaksi rokotusvuorossa ovat covid-19-potilaita hoitavien infektiovastaanottojen, koronanäytteenottojen ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevien laboratorioiden henkilökunta sekä terveyskeskussairaaloiden ja ikäihmisten asumispalveluyksiköiden asukkaat ja henkilökunta.


Terveyshenkilöstön rokotukset käynnistyvät suunnilleen samassa tahdissa joka puolella maakuntaa, niinpä Ilomantsissa, Tuupovaarassa ja Kiihtelysvaarassa terveysasemien henkilöstöstä osa saa rokotuksensa jo lähipäivinä.
– Henkilöstön rokotukset terveysasemien infektiovastaanotoilla sekä ikäihmisten palveluasumisen yksiköiden henkilöstön ja asukkaiden rokotukset päästään aloittamaan tällä viikolla. Rokotuksissa edetään vaiheittain paikkakunta kerrallaan, kiteyttää terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Väestön rokotukset käynnistyvät myöhemmin kansallisen rokotusstrategian mukaisesti. Väestöstä ensimmäisenä rokotetaan iän ja vakavalle koronavirustaudille altistavan sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat. Riskiryhmään kuuluville pyritään tiedottamaan rokotusten käynnistymisestä henkilökohtaisesti tekstiviestillä.
Kaipiainen arvioi, että Siun soten alueella riskiryhmiin kuuluvien ikäihmisten rokotukset saadaan vauhtiin maaliskuulla, muuhun väestöön rokotukset laajenisivat huhtikuun paikkeilla. Väestörokotuksissa rokotteen voivat ottaa kaikki yli 16-vuotiaat.
– Aikataulut ovat hyvin viitteellisiä ja johtuvat siitä, että emme saa rokotteita kerralla suuria määriä, hän tähdentää.
Väestörokotukset toteutetaan ajanvarausmenetelmällä eikä ajanvarauksia voi vielä tehdä.

Siun sote on avannut verkkosivuille koronarokotuksia käsittelevän sivun. Sivulle päivitetään ajankohtaista tietoa rokotuksista ja niiden etenemisestä Pohjois-Karjalassa.

Kommentoi

Hae sivuilta