Julkaistu 

Uusi kirkkoherra valitaan ensi viikolla

Ilomantsin kirkkoherraksi hakivat Juha Aronen, Heli Kinisjärvi ja Pirkko Hänninen. He olivat kuultavissa kirkossa viime sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen. Ilomantsin kirkkoherraksi hakivat Juha Aronen, Heli Kinisjärvi ja Pirkko Hänninen. He olivat kuultavissa kirkossa viime sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen.

Ilomantsin evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkoherran virkaa haki kolme henkilöä. Virka tuli avoimeksi, kun kirkkoherra Seppo Kuosmanen jää eläkkeelle. Virkaa hakeneet Juha Aronen, Heli Kinisjärvi ja Pirkko Hänninen olivat viime sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen kirkossa haastateltavana.
Seurakunnasta oli valmisteltu muutama kysymys ja myös seurakuntalaiset pääsivät tekemään kysymyksiä. Haastattelua johdatti Joensuun rovastikunnan lääninrovasti Petri Rask. Aluksi ehdokkaat saivat kertoa itsestään ja kirkollisesta taustastaan.

Kiteen seurakunnan vt. kirkkoherrana tämän kuun loppuun asti toimiva Juha Aronen kertoi, että hän on kasvanut seurakuntaan jo lapsuuden kodissaan.
– Isäni toimi pappina ja kirkkoherrana pitkään.
Enontekiön saamelaispappina oleva Heli Kinisjärvi toimi viitisentoista vuotta sitten Ilomantsissa diakoniatyössä.
– Mummoni oli lestadiolainen. Hengellisen herätyksen koin parikymppisenä ja kirkon töissä olen ollut yli 30 vuotta.
Hyrynsalmen kirkkoherrana toimiva Pirkko Hänninen on aloittanut pappina 1999 Kiteellä.
– Kirkollinen polkuni alkoi lapsuuden pyhäkoulusta. Helluntaikirkko ja ortodoksisuus ovat minulle tutumpia.

Tiistai-iltana kokoontunut kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Ilomantsin kirkkoherraksi valitaan pastori Juha Aronen.
Uusi kirkkoherra valitaan marraskuun 26. päivänä olevassa Ilomantsin evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkovaltuuston kokouksessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta