Julkaistu 
Helena Romppanen

Parppeinvaaran konseptin uudistamista suunnitellaan

Ilomantsin matkailuyhdistyksen puheenjohtajan Eero Tuomiston mukaan Ilomantsin hienoja talviliikuntamahdollisuuksia pitäisi hyödyntää enemmän myös Parppeinvaaralla. KUVA: HELENA ROMPPANEN Ilomantsin matkailuyhdistyksen puheenjohtajan Eero Tuomiston mukaan Ilomantsin hienoja talviliikuntamahdollisuuksia pitäisi hyödyntää enemmän myös Parppeinvaaralla. KUVA: HELENA ROMPPANEN

Parppeinvaaran konseptia halutaan kehittää siten että kautta voitaisiin venyttää myös syksyyn ja talveen.
Mennyt kesä oli positiivinen kävijämääriltään Parppeinvaaralla, etenkin ravintola Parppeinpirtissä mutta myös Runokylän puolella, ja antoi uskoa matkailun tulevaisuuteen Ilomantsissa.
Parppeinvaaralta haetaan sitä aitoa karjalaisuutta, jonka tärkeä elementti ovat aidot piirakat.
– Uusi vatruskanpaistajamme Anja Ahponen joutui kesäaikaan urakoimaan vatruskoita melkein yötä päivää, jotta matkailijoille riittäisi, hymyili Parppeinpirtin yrittäjä Marjo Niiranen.
Parppeinvaaran konseptin kehitystä pohtineeseen keskustelutilaisuuteen osallistui keskiviikkona noin 20 – 30 henkeä, jotka heittivät monenlaista ideaa vaaran vetovoiman lisäämiseksi ja kauden pidentämiseksi, kuten vaikkapa karjalainen jouluteema tai Helsingin seudun yksinäisten haaliminen Ilomantsiin joulua viettämään, talviliikuntatapahtumat, villiruokakurssit ja villiruokaa, masinistitapahtumat, alkuperäiseläimiä aitaan ja lampaiden keritsemis- ja muut työnäytökset.
Hankkeen vetäjänä 25 prosentin työajalla toimiva Lauri Jänis näki perusasiaksi sen, että edetään hitaammalla syklillä ja että kaikkien uudistusten tulee olla perusteltuja ja kustannusvaikutukset laskettu.
– Tärkein asia hankkeessa on nyt kesällä tehtävä markkinointitutkimus, Jänis sanoi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta