Julkaistu 

Havukkakalliolle inventointi

KUVA: HELENA ROMPPANEN KUVA: HELENA ROMPPANEN

Ilomantsin Havukkakallion muinaislinnan kulttuuriperintöhanke käynnistyy. Kokonaisuudessaan 69 000 euron suuruinen Leader-hanke hyväksyttiin viime viikolla ja vastaa julkisuudessa olleisiin pitkäaikaisiin toiveisiin, jolla merkittävä kulttuuriperintökokonaisuus Ilomantsissa saadaan ajan tasalle ja inventoitua.
Kyseessä on noin kaksivuotinen hanke, jonka aikana inventoidaan muinaislinna maantieteellisin, arkeologisin ja ekologisin menetelmin, laaditaan alueelle hoito- ja käyttösuunnitelma, toteutetaan kyltitys ja opastus alueella, järjestetään linnavuori-tapahtumat sekä sitoudutaan alueen pitkäaikaiseen yleishyödylliseen hoitoon.
Arkeologinen selvitys tehdään yhteistyössä Pohjois-Karjalan museon, Ilomantsin kunnan ja Museoviraston kanssa.
– Erityisen merkittävänä voidaan pitää uutta arkeologista selvitystä alueesta. Hankkeessa toteutetaan myös Muinaslinna-päivä elokuussa 2021, se tuo koululaiset ja muun yleisön linnavuorelle osana 2021 Ilomantsin laajamittaista festivaaliviikkoa, kertoo hankkeen toteuttaja Tero Mustonen osuuskunta Lumimuutoksesta.
Mustonen korostaa, että hankkeen myötä linnavuori saa näin arvoisensa tuen Ilomantsin alueen merkittävänä kulttuuriperintökohteena.
Hanke tekee myös läheistä yhteistyötä OSK Lumimuutoksen Koitajoki-aloitteen kanssa, joka investoi 2020 – 2025 Koitajoen valuma-alueelle sekä luonnonhoito- että kulttuuriperintötoimia. Lisäksi hanke vahvistaa yleisesti biosfääri-alueen toimintaa Koitajoen valuma-alueella.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta