Julkaistu    |  Päivitetty 

Petkeljärven kävijämäärissä 69 prosentin kasvu

Petkeljärven poluilla on tänä kesänä kulkenut poikkeuksellisen paljon patikoijia. Petkeljärven poluilla on tänä kesänä kulkenut poikkeuksellisen paljon patikoijia.

Pohjois-Karjalan luontokohteet ovat olleet suosittuja virkistys- ja matkailukohteita alkuvuonna. Kaikkien kansallispuistojen sekä Ruunaan retkeilyalueen käyntimäärät nousivat merkittävästi. Eniten käyntejä tehtiin Kolin kansallispuistoon, missä alkuvuoden käyntimäärä oli reilut 155 400 ja kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 16 prosenttia.
Suhteellisesti suurinta käyntimäärien kasvu oli Petkeljärven kansallispuistossa Ilomantsissa. Petkeljärven käyntimäärät kasvoivat 69 prosenttia 1.1. – 31.7.2020 välisenä aikana edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verraten. Erityisesti karavaanarit löysivät tänä kesänä Petkeljärvelle.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Eduskunnan myöntämän lisärahoituksen turvin Petkeljärvelle suunnitellaan parhaillaan karavaanarialueen laajennusta. Myös Petkeljärven retkeilykeskuksen hyvät majoitus- ja ruokailupalvelut ovat saaneet kiitosta.
Ilomantsin alueella olevan toisen kansallispuiston, Patvinsuon kävijämäärä oli mittausjaksolla 15 400 käyntiä. Siinäkin kasvua oli 66 prosenttia.

 

Kommentoi

Hae sivuilta