Julkaistu 

Karhu ja korpit yleisön suosikki Karhufestivaalilla

Raimo Hautaluoman veistoksessa karhu ja korpit neuvottelevat yhteisistä ruoka-apajista. Kuva: Juho Haavisto Raimo Hautaluoman veistoksessa karhu ja korpit neuvottelevat yhteisistä ruoka-apajista. Kuva: Juho Haavisto

Yleisö valitsi Ilomantsin Karhufestivaalin suosikiksi Raimo Hautaluoman veistoksen Palaveri erämaassa. Veistoksessa karhu ja korpit ovat eloisassa vuoropuhelussa neuvottelemassa yhteisistä ruoka-apajista.
Kurikkalainen Hautaluoma oli mukana Ilomantsin karhunveistokilpailussa jo viidettä kertaa. Hän toivoi hyvää tulosta, mutta tärkeintä on kuitenkin itse osallistuminen ja veistokavereiden tapaaminen.
– Ilomantsi-reissu on kesän kohokohta!Yleisöäänestyksessä toiselle sijalle tuli veistouransa alussa olevan mikkeliläisen Jani Grönlundin Määtkös siitä! Veistoksessa karhunpentujen ote liukkaalla koivunrungolla lipsuu, kun ne hätyyttävät oravaa.
Kolmos- ja nelospaikoille lähes yhtä suosittuina pääsivät ylivieskalaisen Ari Vähäkankaan Marjanpoimijat ja pyhäsalmelaisen Timo Nevalaisen Hirvveetä kyyttii.

 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY


Karhufestivaalin yleisöäänestys keräsi Facebookin kuva-albumin kautta reaktioita 6 460 kappaletta. Tykkäyksiä pystyi antamaan useammalle suosikkiveistokselle, kuitenkin vain yhden kerran per äänestäjä. Raimo Hautaluoma oli Facebookin puolella ykkönen ja keräsi peräti 780 reaktiota.
Paikan päällä Ilomantsissa kävi 521 äänestäjää jättämässä lappunsa postilaatikkoon. Lippuäänissä suosiota keräsi eniten Jani Grönlundin veistos, mutta lippujen ja some-äänten yhteenlaskettu tulos ei riittänyt tavoittamaan Hautaluomaa.
Karhufestivaali toteutettiin elokuussa 2020 seitsemännen kerran ja koronan takia poikkeuksellisissa oloissa, vailla isoja yleisötilaisuuksia. Veistoksia on edelleen nähtävissä Katri Vala Kulttuurikeskuksen lähialueella, ja joka päivä ne houkuttelevat yleisöä sankoin joukoin.
Karhuveistoksia tulee syksyksi 2020 esille Savonlinnan maakuntamuseoon ITE karhu -näyttelyyn.
Tuomaristo valitsi karhufestivaalin veistokisan voittajaksi juvalaisen Timo Teittisen teoksen nimeltä Maaseudun tulevaisuus.

 

Kommentoi

Hae sivuilta